Egész szemű liofilizált fekete áfonya 100 g
várható kiszállítás: 2025-04-04, péntek
- +4987
Termék leírása
A kellemesen ropogós liofilizált fekete áfonya 95-97%-ban megőrzi és magába zárja a gyümölcs vitamin- és ásványianyag-tartalmát, valamint minden más értékes tápanyagát. Aromája, íze nemcsak vetekszik a friss gyümölcsével, hanem szinte túl is szárnyalja azt! Mintha egy szem liofilizált áfonyába több áfonyaszem íze is koncentrálódna. Mégis hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a fagyasztva szárított gyümölcsnek nincs nedvességtartalma, így sokkal gazdagabb és teltebb az aromája. Ugyanennek az eljárásnak köszönhetően a textúrája is kellemesen ropogóssá válik, és így isteni csemege lesz belőle. Mindezt úgy élvezheted, hogy sem hozzáadott cukrot, sem mesterséges színezéket, vagy bármilyen adalékanyagot nem tartalmaz - csak magát a tiszta gyümölcsöt, és intenzív ízét.
A liofilizált fekete áfonya több kiszerelésben is elérhető:
- Liofilizált fekete áfonya 20 g
- Liofilizált fekete áfonya 50 g
- Liofilizált fekete áfonya 100 g
- Liofilizált fekete áfonya 500 g (5 x 100 g)
- Liofilizált fekete áfonya 1000 g (10 x 100 g)
De mi is az a liofilizált gyümölcs?
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás, egy nagyon kíméletes tartósítási módszer, ami segít hosszan megőrizni a friss gyümölcs minden előnyös tulajdonságát - mindezt úgy, hogy az eljárás során se tartósítószert, se cukrot, se adalékanyagokat vagy mesterséges színezéket nem alkalmaznak. Mi is pontosan a liofilizálás? Lényegében ez az eljárás a gyümölcs víztelenítését jelenti. A feldolgozásra szánt gyümölcsöt rögtön a leszedése után lefagyasztják, majd alacsony nyomáson szárítják, így a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul.
Mivel a fagyasztva szárított gyümölcs nem tartalmaz vizet, ezért textúrája kellemesen ropogóssá válik.
A liofilizált gyümölcs előnyei:
- mindig a legérettebb és legzamatosabb állapotában szedik le, ettől lesz igazán ízletes a végeredmény
- 100% gyümölcstartalmú, és a liofilizálási eljárásnak köszönhetően íze tiszta, koncentrált, és még a friss változatnál is intenzívebb.
- a kíméletes tartósítási módszernek hála a gyümölcs az értékes összetevőit 95-97%-ban megőrzi, ezért ásványianyag- és vitamintartalma is szinte teljesen megmarad
- nem tartalmaz semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, tartósítószert vagy más adalékanyagot
- nagyon egészséges és számtalan módon felhasználható
- az év bármely szakaszában beszerezhető, és élvezhető
Tárolási információ: FONTOS! - hogy a liofilizált termékeket jól záródó zacskóban vagy dobozban tároljuk, mivel csak így őrzik meg hosszú ideig kellemes roppanósságukat. Ha huzamosabb ideig érintkeznek a levegővel, megszívják magukat párával, emiatt megpuhulnak, azaz “gumissá” válnak.
A fekete áfonya egészségügyi előnyei
Ezekbe a kicsi szemekbe óriási erő rejtőzik! Például a fekete áfonya az egyetlen olyan gyümölcs, ami képes a szem alkalmazkodóképességét növelni, és ezzel például kezelni a farkasvakságot. Tele van antioxidánssal: egy adag áfonya ötször annyi antioxidánst tartalmaz, mint mondjuk ugyanannyi répa vagy sütőtök. Hatékony baktériumölő és nagyszerű gyulladásgátló, rengeteg vitamin és rost található benne, fogyasztása erősíti az ereket, így támogatja a szív egészségét, az immunrendszer hatékony erősítője, sőt az öregedés folyamatát is lassítja, valamint óvja a szellemi frissességünket.
Mire használd a liofilizált fekete áfonyát?
Ez az aprócska bogyós gyümölcs nagyon változatossá és finommá teheti az étkezéseidet, már ha meg tudod állni, hogy az egészet ne fald fel egyszerre 🙂
Mutatjuk mire használhatod azon kívül, hogy magában is nassolhatod:
- Egészben vagy felszeletelve édes tészták, péksütemények és sütik tésztájába belegyúrva igazán ízletes finomságokat készíthetsz.
- A gyors és nagyon tápláló turmixok, granolák, müzlik, kásák és joghurtok lioflilizált fekete áfonyával igazán egészséges és felejthetetlenül finom fogásokká válnak.
- Használatát semmiképp ne hagyd ki, ha poharas desszertet készítesz, de kézműves csokik, bonbonok ízesítésére, és díszítésére is kiváló.
- Tedd bele jeges és gyümölcsös limonádéba nyáron, forró teába télen, és élvezd a kellemesen áfonyás ízeket.
Tipp: Ha liofilizált fekete áfonyát teszel a müzlidbe vagy granoládba, felöntöd tejjel, joghurttal vagy bármilyen más folyadékkal, majd hagyod puhulni, az áfonya nedvességet szív magába, és állagában kicsit hasonló lesz, mint a friss változat!Élvezd minden nap a tiszta, természetes fekete áfonya különleges ízét, és hihetetlen egészségvédő hatásait. Nassolgasd magában, vagy dobd fel vele az ételeidet!