Datolyapaszta Al Barakah 1000 g
várható kiszállítás: 2024-12-04, szerda
- +4235
Termék leírása
A datolyapaszta a hagyományos sütemények, desszertek és édességek természetes édesítőjeként is kiváló alapanyag, mégis a felhasználóit elsősorban az egészséges életmódot követők között találjuk. Ennek egyik oka, hogy a datolyapaszta elengedhetetlen alapanyaga a reform, sütés nélküli, mentes és nyers édességeknek, mivel édes ízét csak a datolyának köszönheti - ahogy vitamin- és ásványianyag-tartalmát is. A datolyapaszta tökéletesen képes a finomított cukrokat vagy egyéb édesítőszereket helyettesíteni, enyhén karamellás aromája pedig még tovább fokozza és kiegészíti a különböző édes finomságok ízvilágát.
Miért egészséges a datolya?
A datolyapaszta rendelkezik mindazokkal a kiváló tulajdonságokkal, amivel maga a datolya is, amiből készül.
- Fogyasztása kedvezően befolyásolja a vérnyomást, magas vastartalma pedig jó hatással van a vérszegénységre.
- A benne található magnéziumnak és kalciumnak köszönhetően az idegeinket is nyugtatja, fájdalomcsillapító és antioxidáns hatása is ismert.
- Magas kalóriatartalma miatt értékes energiaforrás, viszont pont ezért a fogyasztásánál érvényes a mondás: a mérték az érték.
- Rosttartalma jót tesz az emésztésnek, jótékonyan hat a bélflórára, enyhíti a hasmenéses tüneteket.
- Értékes vitaminok tárháza: található benne A-, B1-, B2-, B3, B5-vitamin, az ásványi anyagok közül pedig magnézium, kálium, vas, kalcium, mangán és réz.
Hogyan használjuk a datolyapasztát a konyhában?
A datolyapaszta sokszínűen és valóban ízletesen édesítheti meg a mindennapjainkat, ám használatához legtöbbször krémesíteni kell. A jó datolyapaszta puha, és kis víz hozzáadásával könnyen krémesre turmixolható. A nem puha datolyapasztát érdemes felkockázni, és áztatni, utána már könnyebben turmixolható. Ha esetleg már nagyon megkeményedett, akkor kicsit nehezebb a helyzet, de nem reménytelen: apró kockákra kell darabolni, és langyos vízben áztatni - akár egy napot át is, majd utána turmixolni.
A sűrű és édes pasztát lényegében bármihez felhasználhatjuk, amit édesíteni szeretnénk.
- Sütés nélküli desszertek és pohárkrémek kiváló édesítője.
- Házi készítésű energiaszeletekhez vagy kókuszgolyóhoz is tökéletes.
- Müzlihez, zabkásához, smoothie-hoz és turmixokhoz is jól passzol enyhén karamellás ízbeütése.
- Természetesen klasszikus desszertek és sütemények-, sőt, még lekvárok édesítésére is felhasználhatjuk.
Ha kedvet kaptál a kipróbálásához, akkor szívből ajánljuk jól bevált és nagyon finom Magosboltos datolyapasztás receptjeinket. Ilyen például:
- a ropogós Házi Snickers szeletet
- a sütés nélküli Datolyakaramelles pite.
- a gyors és különleges, sütés nélküli Mogyorós energiagolyók.
- és két smoothie receptünk, a Kávés-zabpelyhes és a Mogyoróvajas banános smoothie, amelyek valódi energialöketek, ráadásul mindkettő laktóz és tejmentes.