Csonthéjas törökmogyoró
Felhasználási ötletek: A csonthéjas mogyoró (törökmogyoró) kibontogatása több célt is szolgálhat. Van akinek spórolást jelent, de van akinek a feltörése közös élményt ad a gyerekekkel vagy unokákkal, de olyan is van aki kedvenc házi rágcsálójának kedveskedik vele. Díszítésre is használják, főleg a karácsonyi ünnepváró hangulat -de maga a karácsony- dísze is lehet. Természetese...
- +4235
Termék leírása
A csonthéjas mogyoró (törökmogyoró) kibontogatása több célt is szolgálhat. Van akinek spórolást jelent, de van akinek a feltörése közös élményt ad a gyerekekkel vagy unokákkal, de olyan is van aki kedvenc házi rágcsálójának kedveskedik vele.
Díszítésre is használják, főleg a karácsonyi ünnepváró hangulat -de maga a karácsony- dísze is lehet.
Természetesen változatos felhasználása mit sem von le a mogyoró jótékony tulajdonságából.
Tartalmaz:
B1, B2, C, H és E vitamin, kálium, kalcium, vas, réz, magnézium, mangán, cink.
Miért jó?
A törökmogyoróban megvan a diófélék minden jó tulajdonsága együtt, ráadásul kiemelkedő mennyiségben. Sok benne a fehérje és a rost, mértékkel való fogyasztásuk védenek az elhízás ellen, serkentik a bélműködést és csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.
Zsírsavösszetétele magas, és mivel telítetlen zsírsavakról van szó, kifejezetten egészségesek, jó hatással vannak a szív és az érrendszerre, előnyösen befolyásolják a koleszterin-szintet, fokozzák a zsíranyagcserét és nem elhanyagolható a rák megelőzésében és gyógyításában betöltött szerepe sem.
Bőséges B vitaminokban, amelyek létfontosságúak szervezetünk idegműködése szempontjából. Gazdag a leghatékonyabb antioxidánsokban – E és C vitaminban is, együtt hatásban még intenzívebben erősítik immunrendszerünket, a telítetlen zsírsavakhoz hasonlóan az antioxidánsok is nagyon hasznosak a rák, a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében.
A szokottnál több ásványi anyagot – főleg káliumot – tartalmaz, ezért nagyon jó vértisztítóként és vérnyomás csökkentőként is, és cukorbetegek számára is hasznos a fogyasztása.