Csonthéjas mandula
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
- +4235
Termék leírása
A csonthéjas mandula kibontogatása több célt is szolgálhat. Van akinek spórolást jelent, de van akinek a feltörése közös élményt ad a gyerekekkel vagy unokákkal, de olyan is van aki kedvenc házi rágcsálójának kedveskedik vele.
Díszítésre is használják, főleg a karácsonyi ünnepváró hangulat -de maga a karácsony- dísze is lehet.
Természetesen változatos felhasználása mit sem von le a mandula jótékony tulajdonságából.
Tartalmaz:
B1, B2, B6, E, P, foszfor, vas, kalcium, magnézium, mangán, cink, szelén, folsav.
Miért jó?
A mandulát a nagy mennyiségű jótékony összetevői és a sokrétű felhasználási lehetősége az egyik legmegbecsültebb csonthéjasunkká teszi! Rendszeres fogyasztása rengeteg betegség, sőt a rák kialakulása ellen is védelmet nyújthat.
Magas E vitamin tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatással bír, segíti a méregtelenítő folyamatokat, erősíti a szervezet ellenálló képességét, karbantartja a sejtfalakat és a bőrt. Egész sor B vitamin komplexumot és jó adag folsavat is tartalmaz.
A magnézium a kalciummal és foszforral egyetemben segít csökkenteni az izomgörcsöket és krónikus fájdalmakat, erősíti a csontozatot és a fogakat, serkenti a fehérjeképzést és fenntartja a szervezet kalcium-kálium egyensúlyát. A magnézium az agy tápláléka is, serkentőleg hat az agy működésére és az idegekre, kitűnő segítséget nyújt az ingerlékenységre, szellemi fáradtságra, kimerültségre, de még stressz oldó hatása is van.
Megakadályozza a koleszterin lerakódását az erekben, erősíti a véredények falait, rendszeres fogyasztása csökkenti a szív és érrendszeri halálozást, és az egyetlen dióféle, mely lúgosítja a vért.
A mandulának egyidejűleg magas a fehérje és az élelmi rost tartalma, támogatja az emésztőrendszer és az anyagcsere megfelelő működést, salaktalanítja a szervezetet, serkenti az emésztést.
Magas tápértéke miatt nagyon jó energiapótló, fogyasztása növeli a teltségérzetet.
A teljes vegetáriánusok étrendjének hasznos fehérje és telítetlen zsírsav forrása.
Fehérje szempontjából fontos még hogy összetétele hasonló az anyatejhez: tápláló, könnyen lebontható, így a bélműködésre is jótékony hatással bír. Csecsemőknek anyatej hiányában tehéntej helyett inkább mandulatejet javasolnak.
A keleti gyógyászat a mandulát a tüdőbetegségek tüneteinek csillapítására is használja, de az egész légző rendszerre serkentőleg hat.
Mérsékli a vércukor szint hirtelen emelkedését, réz tartalma elősegíti az oxigén szállítását, cinktartalma serkenti a sebgyógyulást, vastartalma miatt javasolják lábadozás, vagy vérképzési gondok esetén.