Kukorica sós pörkölt (Mexicorn)


1500 Ft / kg


Kukorica sós pörkölt (Mexicorn)


 

 

sós kuki kép1Tudj meg többet a pörkölt kukoricáról:

 2004-ben jelentek meg a magyar piacon Mexicorn néven valódi termékújdonságként a pörkölt, ízesített kukoricák. Igazi ropogtatni valók, jó azoknak is, akik valamilyen oknál fogva nem fogyasztanak olajosmagvakat, és akik a chipsz-ropi-kréker, stb feldogozott rágcsálni valóktól egészségesebbet keresnek. Glutén érzékenyeknek is jó alternatíva.

 

 

Tartalmaz:

A, B1, B2, B3, B6, C, E, K vitamin, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas, cink, mangán.

 

 

Miért jó?

Sok fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, magas kalória értékkel bír és B1 vitamin tartalma segítségével a szervezetben mindez energiává alakul át. Segít leküzdeni a fáradságot és agypörgető hatással is bír, hiányában fáradtság, hosszabb távon az idegrendszer zavara alakulhat ki.

Magas növényi rosttartalmának köszönhetően emésztés serkentő hatású, emellett vízhajtó tulajdonsággal is rendelkezik.

Szénhidrát-összetétele elősegíti a vércukorszint megfelelő szabályozását.

Szép sárgás színét nagyrészt magas béta-karotin tartalmának köszönheti, a benne lévő luteinnek és zeaxantinnak köszönhetően a látást is óvja.

Segít csökkenteni a szív és érrendszeri betegségek kialakulását, de a daganatos betegségek megelőzésében is segít, gátolja azoknak a fehérjéknek a működését, melyek a sejtek rendellenes burjánzását indítják el.

 

 

Felhasználási ötletek:

Sikerét a várttól eltérő, szokatlan, különleges állagának, és az enyhén édeskés ízéhez jól passzoló karakteres ízesítéseinek köszönheti. Igazi ropogóssága nagyon népszerűvé teszi, de kiváló sör és borkorcsolya. Tehetjük még salátába is, de levesbetétnek is izgalmas.

 

 

Érdekesség:

A kukoricamagból kinyert keményítőt hintőporok és púderek, tabletták előállítása során úgynevezett gyógyszer-technológiai segédanyagként is hasznosítják.Copyright 2018 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.