Házi forralt bor


Sokfajta forralt bort lehet készíteni, ez egy könnyű, selymes, kellemesen citrusos változat.

 

Hozzávalók:

  • 1 liter száraz vörösbor (a leginkább ajánlott fajták: pinot noir, zweigelt, merlot, kadarka, kékfrankos. A fiatalabb évjáratok a forralt bornál jobban működnek, könnyedebb, selymesebb, kellemesebb íz lesz a végeredmény)  
  • 0,5 dl víz
  • 5-6 evőkanál cukor (ha édesítőszerrel szeretnéd, a xilittel működik a legjobban)
  • 3-4 db rúd fahéj
  • 10-12 db szem szegfűszeg
  • 2-3 db csillagánizs
  • 1-2 szem aszalt vagy kandírozott gyömbér (vagy egy kevés friss gyömbér)
  • 1-2 db vaníliarúd
  • egy kevéske szerecsendió reszelve
  • 1 citrom felkarikázva, esetleg cikkekre vágva

 

 

A forralt bor elkészítése:

Ha megvan minden hozzávalód, hihetetlenül egyszerű elkészíteni:

  1. Beleöntjük a bort és a vizet egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, és a felkarikázott citromot is. (A gyömbért darabolhatjuk/reszelhetjük, a vanília rúd belsejét kaparjuk ki, jobban kijönnek az aromái, de akár hosszába félbevágva is beletehetjük, így is elég jól kijön az íze.
  2. Nem forraljuk! (ez fontos!), csak felforrósítjuk. Ahogy elérte a forráspontot, levesszük a tűzről. És fogyasztjuk. Forrón :)
  3. Ha maradna belőle másnapra is, akkor vegyük ki belőle a citromkarikákat, hogy ne ázzon bele a citromhéj kesernyés, fanyarkás íze.

Egészségedre! :)

 

Copyright 2022 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez