Krampampuli - aszalt gyümölcsös forralt bor recept


 Egy különleges ital egy jó bulihoz :)

 


 

 

A krampampuli hozzávalói:

A krampampuli elkészítése:

1. Az aszalt gyümölcsöket áztassuk be a rumba legalább 1 napra.

2. Öntsük fel a frissen készített forralt borral, majd öntsük hozzá melegen a fekete teát is. (Az aszalt gyümölcsöktől és a forralt bor édességétől az ital alapból édes lesz, de ízlés szerint tovább édesíthetjük)

3. Főzzük össze az első rottyanásig, és már fogyaszthatjuk is. :) Melegen és hidegen is kitűnő ital. 

 

Kicsit macerásabb, de így készül az eredeti változat:

1. A rum egy részébe előáztatott aszalt gyümölcsöket tegyük egy tálba, aminek a tetejére fémrácsot, arra pedig egy fémszűrőt tegyünk.

2. Tegyünk a szűrőbe 10-15 db kocka cukrot.

3. Locsoljuk meg a rummal, majd gyújtsuk meg. Az égő rumtól a cukor megolvad, és a gyümölcsre csepeg.

4. Amikor a láng elaludt, öntsünk rá a forralt bort és az el nem olvadt cukrot. Majd öntsük hozzá a fekete teát.

A bátrabbak a fekete teát el is hagyhatják, de hatása miatt felelősséget nem vállalunk :) 

5. Az aszalt gyümölcsöktől és a forralt bor édességétől, és a kockacukroktól az ital alapból édes lesz, de ízlés szerint tovább édesíthetjük.

 

Egészségünkre! De vigyázzunk a mértékre :)

 

 

Copyright 2022 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez