FB pixel
Kategóriák

Krampampuli - aszalt gyümölcsös forralt bor recept

Elkészítési idő: 30 perc (+ egy éjszaka áztatás)  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 6  

Egy különleges ital egy jó bulihoz 😉

 


A krampampuli elkészítése:

1. Az aszalt gyümölcsöket áztassuk be a rumba legalább 1 napra.

2. Öntsük fel a frissen készített forralt borral (a receptet ITT találod hozzá), majd öntsük hozzá melegen a fekete teát is. (Az aszalt gyümölcsöktől és a forralt bor édességétől az ital alapból édes lesz, de ízlés szerint tovább édesíthetjük)

3. Főzzük össze az első rottyanásig, és már fogyaszthatjuk is. :) Melegen és hidegen is kitűnő ital. 

Kicsit macerásabb, de így készül az eredeti változat:

1. A rum egy részébe előáztatott aszalt gyümölcsöket tegyük egy tálba, aminek a tetejére fémrácsot, arra pedig egy fémszűrőt tegyünk.

2. Tegyünk a szűrőbe 10-15 db kocka cukrot.

3. Locsoljuk meg a rummal, majd gyújtsuk meg. Az égő rumtól a cukor megolvad, és a gyümölcsre csepeg.

4. Amikor a láng elaludt, öntsünk rá a forralt bort és az el nem olvadt cukrot. Majd öntsük hozzá a fekete teát.

A bátrabbak a fekete teát el is hagyhatják, de hatása miatt felelősséget nem vállalunk :) 

5. Az aszalt gyümölcsöktől és a forralt bor édességétől, és a kockacukroktól az ital alapból édes lesz, de ízlés szerint tovább édesíthetjük.

Egészségünkre! De vigyázzunk a mértékre :)

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
6800Ft
6800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
8800Ft
8800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
8800Ft
8800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
4200Ft
4200 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
7800Ft
7800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
5600Ft
5600 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
1480Ft
1480 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +