FB pixel
Kategóriák

Rumos, fűszeres aszalt gyümölcsösös töltelék recept - házilag

Elkészítési idő: 90 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  

Rumos, fűszeres aszalt gyümölcsösös töltelék

Az aszalt gyümölcsös töltelék elkészítése:

1. Hámozzuk meg és reszeljük le az almát.

2. A cukron kívül minden alapanyagot, fűszert tegyünk egy lábosba. Öntsünk hozzá maximum 50 ml-t az alkoholból.

3. Alacsony hőfokon kb. 1 órán keresztül főzzük, közben többször is kevergessük. Akkor jó, ha nincs leve, de nem száraz és a gyümölcsök puhák.

Ízlés szerint különböző képen is elkészíthetjük:

  • hagyjuk puhára főtt egész szemekben
  • turmixoljunk rá egy kicsit, de hagyjuk dzsemes, darabos állagúra
  • turmixoljuk sűrű lekvárrá

4. Tegyük félre és hűtsük ki. Keverjük hozzá a cukrot és még 3 evőkanál alkoholt.

5. Töltsük steril üvegekbe, fordítsuk fejjel lefele, pár napig pihentessük. Felhasználásig tároljuk hűvös helyen vagy hűtőszekrényben az elkészült tölteléket.

Nagyon sok finomságba használhatjuk, pl: süteményekbe, gyümölcskenyerekbe, péksüteményekbe, müzlikbe, natúr joghurtokba, krémtúróba! 

(recept forrás: Goodfood magazin)

Jó étvágyat!


Recept a magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Hozzávalók kb. 80 dkg-hoz:

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
2800Ft
2800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
3800Ft
3800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
6600Ft
6600 Ft/kg
7800 Ft /kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
3800Ft
3800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
3800Ft
3800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
890Ft
890 Ft/db
Egységár: 1780 Ft/kg
db
- +