Rumos, fűszeres aszalt gyümölcsösös töltelék recept - házilag


 

Hozzávalók kb 80 dkg-hoz:

  • 1 db nagy, savanyú zöldalma
  • 20 dkg fekete mazsola
  • 10 dkg aranymazsola
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 10 dkg kandírozott narancs és citromhéj vegyesen
  • 50 ml rum (vagy ízlés szerint valamilyen likőr, esetleg konyak) + 3 evőkanál
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 db narancs leve
  • 1 db citrom reszelt héja és leves
  • 15 dkg barna cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • fél-fél teáskanál őrölt szerecsendió, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg és őrölt gyömbér

Az aszalt gyümölcsös töltelék elkészítése:

1. Hámozzuk meg és reszeljük le az almát.

2. A cukron kívül minden alapanyagot, fűszert tegyünk egy lábosba. Öntsünk hozzá maximum 50 ml-t az alkoholból.

3. Alacsony hőfokon kb 1 órán keresztül főzzük, közben többször is kevergessük. Akkor jó, ha nincs leve, de nem száraz és a gyümölcsök puhák.

Ízlés szerint különböző képen is elkészíthetjük:

  • - hagyjuk puhára főtt egész szemekben
  • - turmixoljunk rá egy kicsit, de hagyjuk dzsemes, darabos állagúra
  • - turmixoljuk sűrű lekvárrá

4. Tegyük félre és hűtsük ki. Keverjük hozzá a cukrot és még 3 evőkanál alkoholt.

5. Töltsük steril üvegekbe, fordítsuk fejjel lefele, pár napig pihentessük. Felhasználásig tároljuk hűvös helyen vagy hűtőszekrényben az elkészült tölteléket.

Nagyon sok finimságba használhatjuk, pl: süteményekbe, gyümölcskenyerekbe, péksüteményekbe, müzlikbe, natúr joghurtokba, krémtúróba! 

(recept forrás: Goodfood magazin)

Copyright 2022 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez