Mézzel karamellizált fűszeres magvak
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 6
A fűszeres magvak elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt (villany: 140 fok, légkeveréses: 120 fok, gáz: 1-es fokozat).
- Béleljük ki a tepsit sütőppapírral vagy szilikonos sütőlappal.
- Keverjük össze az olajat a fűszerekkel, majdadjuk hozzá a dióféléket, és locsoljuk meg a méz felével. Rendezzük el egy tepsiben, és süssük 10 percig.
- Vegyük ki a sütőből, öntsük rá a maradék mézet, majd tegyük vissza még 10 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tudjátok, a konyhában nincsenek szabályok, csak szokások :)
Ajándéktipp:
Az elkészült mézes fűszeres magvakat tegyük kis befőttesüvegekbe, vagy celofánzacskóban, kössük át kis masnival. Két hónapig eltarthatóak!
Ajánljuk kipróbálni a receptet más diófélékből is!
Jó étvágyat!
Recept a magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Hozzávalók
- 1 ek napraforgóolaj
- 1 tk őrölt fahéj
- 0.5 tk mézeskalácsfűszer
- 400 g vegyes dióféle (mandula, mogyoró, brazil dió, kesudió, pekándió, makadámdió)
- 2 ek méz
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár