Fenyőmag

12800 Ft / kg
12800 Ft / kg
+    Kosárba    -

Fenyőmag


 
Tartalmaz:feny kép

A, B1, B2, B3, E-vitamin, vas, magnézium, mangán, cink, fehérje.

 

 

Mi is a fenyőmag?

Ha eddig azt hitted volna, hogy a fenyőmag mókuseledel :-), tudj meg többet róla:

Két fő típus kapható itthon, az ázsiai és az európai. A mediterrán területeken élő európai mandulafenyő magvai  is beszerezhetőek, de leginkább az ázsiai ducibb, szögletesebb  kapható mindenhol, mivel ez jóval olcsóbb. A fenyőmagokat kézzel piszkálják ki a tobozokból, ami igencsak körülményes és hosszadalmas eljárás és ez az oka, hogy még az olcsóbb változat is meglehetősen drága.

Már az őskorban is fontos eledel volt, fontos szerepet játszott a római légió katonáinak élelmezésében, de ették már az amerikai indiánok is, és nem ismeretlen a keleti kultúrákban sem.

Mivel nagyon magas az olajtartalma, száraz, hűvös helyen lehet biztonságosan tárolni, de tarthatjuk hűtőben is, sőt fagyasztóban áll el a leghosszabb ideig. Gyakran tartósítják mézben is.

 

 

Fontos:

Létezik egy kínai fajta fenyő (Pinus Armand) magja is a forgalomban, ami egy pár embernél –nem mindenkinél- keserű szájízt okoz, érdekes viszont, hogy az íze önmagában nem keserű. Érdemes olyan helyről beszerezni, ahol ismerik a jelenséget, és figyelnek arra, hogy ezt a fajtát elkerüljék. Ajánljuk magunkat :-)

 

 

Miért jó?

A fenyőmag gazdag az immunerősítő és antioxidáns, nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek nagyon jó gyulladás gátlók, csökkenti a magas vérnyomást, vértisztító hatású,  és segít az alacsony koleszterinszint megtartásában, és hatékony segítséget nyújtanak  a szív az érrendszeri betegségek elleni védekezésben. Lassítja az érelmeszesedési folyamatokat. Fogyasztása cukorbetegeknek is kifejezetten ajánlott.

E-vitamin tartalma kiemelkedően magas, ami segít megszabadulni a szervezetben lerakódott salakanyagoktól, a szív és agy működéséhez elengedhetetlen, segíti koncentrálást.  Megköti a káros szabad gyököket is, és ezzel megakadályozza az érelmeszesedést, ezért a szívbetegségek megelőzésében is nagyszerű segítség.

A kálium és a magnézium tartalma segít a vérnyomás csökkentésében és ezzel szintén a szív működésének tesz nagyon jót. A magnézium kiemelkedően fontos az idegrendszer megfelelő működéséhez is, és a csontok erősségét is segíti. Szintén elősegíti az anyagcsere-folyamatok beindulását is, és enyhíti az allergiás reakciókat.

A fenyőmag nagyszerű társ lehet a diéták alkalmával is, elősegíti a szervezetben felhalmozódott zsírmennyiség felbontását és hasznos energiává alakítja.

 

 

Felhasználása:

Szórhatjuk salátákra, tésztákra, zöldség és hal ételekre, készíthetünk belőle szószt (nincs igazi olasz pesto sem fenyőmag nélkül) hihetetlen párost alkot az aszalt paradicsommal.

Az íze megpirítva jön ki igazán, legegyszerűbb megoldás száraz serpenyőben vagy sütőben néhány percig alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve elkészíteni.
 

 

Copyright 2020 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez