Csicseriborsó krémleves pirított, fűszeres csicseriborsó betéttel


 

 

Hozzávalók:

     - 20 dkg csicseriborso

     - 2db sárgarépa

     - 1db fehérrépa

     - kevés zellergumo

     - 1.5 dcl fehérbor

     - 3 gerezd fokhagyma

     - 2-3 dcl tejszín vagy kókusztej

     - szerecsendió

     - fél citrom leve

     - 2 evőkanál tahina

      - só-bors

 

Levesbetétnek:

     - sós, bbq-s vagy chilis pörkölt csicseriborsók

 

 

Elkészítése:

A csicseriborsót este 2,5- szeres mennyiségű langyos vízbe beáztatom, hogy bőven ellepje.

Másnap felteszem főni a kockára vágott zöldségekkel, a borral, sózom-borsozom. Belereszelem a  szerecsendiót és a fokhagymát.

Ha megpuhult a csicseriborsó, leveszem a tűzről beleteszem a tahinát, tejszint vagy kókusztejet és összeturmixolom botmixszerrel. Ha nagyon sűrű, felöntöm még egy kis vízzel vagy tejszínnel.  Belefacsarom a citromot is.  Ízlés szerint utófűszerezem.  Még egyszer felteszem a tűzre egyet forrni és már tálalom is!

Tálalás után a tetejére sós-pörkölt vagy bbq-s esetleg chilis pörkölt csicseriborsót szórok. (én jó sokat, mert úgy szeretem :-) )

 

+ ötlet:

pörkölt csicseriborsókat külön nassolásra is tudom ajánlani, igazi ínyenc ropogtatni valók!!! :-)

 

 

Egészségetekre!

 

Copyright 2020 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez