- Termékek
- DÍSZDOBOZOK
- Aszalt gyümölcsök
- Olajos magvak
- Száraz áruk
- Tészták
- Olajok
- Italok
Csicseriborsó krémleves pirított, fűszeres csicseriborsó betéttel
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg csicseriborsó
- 2db sárgarépa
- 1db fehérrépa
- kevés zellergumo
- 1.5 dcl fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 dcl tejszín vagy kókusztej
- szerecsendió
- fél citrom leve
- 2 evőkanál tahina
- só-bors
Levesbetétnek:
A csicseriborsó krémleves elkészítése:
A csicseriborsót este 2,5- szeres mennyiségű langyos vízbe beáztatom, úgy hogy bőven ellepje.
Másnap felteszem főni a kockára vágott zöldségekkel, a borral, sózom-borsozom. Belereszelem a szerecsendiót és a fokhagymát.
Ha megpuhult a csicseriborsó, leveszem a tűzről beleteszem a tahinát, tejszínt vagy kókusztejet és összeturmixolom botmixszerrel. Ha nagyon sűrű, felöntöm még egy kis vízzel vagy tejszínnel. Belefacsarom a citromot is. Ízlés szerint utófűszerezem. Még egyszer felteszem a tűzre egyet forrni és már tálalom is!
Tálalás után a tetejére sós-pörkölt vagy bbq-s esetleg chilis pörkölt csicseriborsót szórok. (én jó sokat, mert úgy szeretem :-) )
+ ötlet:
A pörkölt csicseriborsókat külön nassolásra is tudom ajánlani, igazi ínyenc ropogtatni valók!!! :-)
Egészségetekre!