Mandula szeletelt natúr

5800 Ft / kg
5800 Ft / kg
+    Kosárba    -

Mandulaszelet natúr



Tartalmaz:szel.m.2kép

B1, B2, B6, E, P, foszfor, vas, kalcium, magnézium, mangán, cink, szelén, folsav.

 

 

Miért jó?

A mandulát a nagy mennyiségű jótékony összetevői és a sokrétű felhasználási lehetősége az egyik legmegbecsültebb csonthéjasunkká teszi! Rendszeres fogyasztása rengeteg betegség, sőt a rák kialakulása ellen is védelmet nyújthat.

Magas E vitamin tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatással bír, segíti a méregtelenítő folyamatokat, erősíti a szervezet ellenálló képességét, karbantartja a sejtfalakat és a bőrt. Egész sor B vitamin komplexumot és jó adag folsavat is tartalmaz.

A magnézium a kalciummal és foszforral egyetemben segít csökkenteni az izomgörcsöket és krónikus fájdalmakat, erősíti a csontozatot és a fogakat, serkenti a fehérjeképzést és fenntartja a szervezet kalcium-kálium egyensúlyát. A magnézium az agy tápláléka is, serkentőleg hat az agy működésére és az idegekre, kitűnő segítséget nyújt az ingerlékenységre, szellemi fáradtságra, kimerültségre, de még stressz oldó hatása is van.

Megakadályozza a koleszterin lerakódását az erekben, erősíti a véredények falait, rendszeres fogyasztása csökkenti a szív és érrendszeri halálozást, és az egyetlen dióféle, mely lúgosítja a vért.

A mandulának egyidejűleg magas a fehérje és az élelmi rost tartalma, támogatja az emésztőrendszer és az anyagcsere megfelelő működést, salaktalanítja a szervezetet, serkenti az emésztést.

Magas tápértéke miatt nagyon jó energiapótló, fogyasztása növeli a teltségérzetet.

A teljes vegetáriánusok étrendjének hasznos fehérje és telítetlen zsírsav forrása.

Fehérje szempontjából fontos még hogy összetétele hasonló az anyatejhez: tápláló, könnyen lebontható, így a bélműködésre is jótékony hatással bír. Csecsemőknek anyatej hiányában tehéntej helyett inkább mandulatejet javasolnak.

A keleti gyógyászat a mandulát a tüdőbetegségek tüneteinek csillapítására is használja, de az egész légző rendszerre serkentőleg hat.

Mérsékli a vércukor szint hirtelen emelkedését, réz tartalma elősegíti az oxigén szállítását, cinktartalma  serkenti a sebgyógyulást, vastartalma miatt javasolják lábadozás, vagy vérképzési gondok esetén.

 

 

Felhasználási ötletek:

A szeletelt mandulát nagyon sokrétűen használhatjuk fel. Elsősorban sütemények és desszertek nélkülözhetetlen alapanyaga, főleg díszítésre használhatjuk, natúran és pirítva is. Tehetjük még müzlibe és joghurtba is. Ételekhez is kiváló alapanyag, jó salátára, levesekre, húsokhoz (főleg halakhoz), de még panírba is.


Tápanyagtartalom 100g. termékben:

Energiaérték (kJ/ kcal) - 2435/590
Zsír (g) - 52,6
- amelyből telített zsírsav (g) - 4,5
Szénhidrát (g) - 3,4
- ebből cukor (g) - 3,4
Fehérje (g) - 20,7
Só (g) - 1


Összetevők (allergének kiemelve):

Mandulabél.


Származási hely:

USA


 

Copyright 2023 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez