- Termékek
- DÍSZDOBOZOK
- Aszalt gyümölcsök
- Olajos magvak
- Száraz áruk
- Tészták
- Olajok
- Italok
- Szénsavas italok
- Teák
Háromszínű quinoa saláta grillezett zöldségekkel
Hozzávalók :
- 15 dkg quinoa mix
- 1 db lilahagyma
- 1 db répa
- 1-2 db fokhagyma
- 1-1-1 db piros, sárga és zöld kaliforniai paprikák
- 6-8 db koktélparadicsom
- friss bazsalikom (ízlés szerint)
- balzsamecet vagy citromlé
- natúr (sótlan) ételízesítő
- só, bors (ízlés szerint)
Először is nagyon fontos, hogy felhasználás előtt a qunioát alaposan mossuk át jó meleg vízben, különben keserű maradhat. (Van rajta egy természetes bevonó réteg, ami a víztől egy csúszós felületté válik, ezért egy rövid időre akár be is áztathatjuk, és utána egészen addig mossuk, amíg ez le nem jön róla.)
Ha megvagyunk ezzel, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, teszünk hozzá 2 teáskanál natúr (sótlan) ételízesítőt, és puhára főzzük.
Amíg a quinoa fő, elkészíthetjük a zöldségeket. Tetszőleges formákra vágjuk, egy serpenyőben jó forróra felhevítjük az olíva olajat, és megpirítjuk a zöldségeket. Hogy minden zöldségünk kellemesen ropogós maradjon, fontos a sorrend: először a répát, aztán hagymát és a paprikákat, majd a koktélparadicsomot dobjuk a serpenyőbe. Végül ráreszeljük a fokhagymát, és utána le is vesszük a tűzhelyről, hogy a fokhagyma íze is jól kiérezhető legyen.
Ha elkészült a quinoánk is, összeforgatjuk a zöldségekkel egy salátás tálban, rátépkedjük a bazsalikomot, meglocsoljuk balzsamecettel (vagy citromlével), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kész a salátánk.
Akár köretként is fogyaszthatjuk, (én halat ennék mellé :-) ) És egy pohárka finom rozét :-)
Jó étvágyat!