Paradicsom saláta tökmagolajjal és pirított tökmaggal


Egy régi kedvenc nyári salátánk :) (megkértük Beát, a gasztrobloggerünket, hogy fotózza nekünk újra :) )

Elkészítése gyors és egyszerű, mégsem mondanánk átlagosnak. (Paradicsom és tökmag kedvelőknek kötelező kipróbálni :-) )

 

Hozzávalók 4 főre

- 5-6 db paradicsom,

- 1db lila hagyma,

- 8-10 levélke friss bazsalikom levél,

- 5dkg pirított tökmag,

- tökmagolaj (ízlés szerint)

- balzsamecet (ízlés szerint)

só, bors (ízlés szerint)

 

A paradicsomokat és a hagymát egészben felszeleteljük, ráttépkedjük a bazsalikomot, és egy tálba tesszük.  Meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. (Ha közben még párszor összeforgatjuk, segítjük még jobban összeérni az ízeket)

Tálaláskor meglocsoljuk egy kis tökmagolajjal (a hagyományos Őrségi tökmagolajunk valami isteni!!!), megszórjuk a pirított tökmaggal, és szedünk mellé egy jó adag grillezett húskupacot :-) ...mert hogy nagyon passzol ehhez a salátához :-) De önmagában fogyasztva is értékelhető az élvezeti értéke :-)

Bea is csinált egy változatot :)

Ő színes paradicsomokkal készítette, és tett még bele mozzarella sajtot is.

 

 

Jó étvágyat!

Ötlet innen:

http://atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/2016/06/19/duplan-tokmagos-paradicsomsalata/

Fotó:

Romics Bea

Copyright 2022 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez