Sültcitromos lencsesólet


 

Ennek a receptnek a különlegessége a serpenyőben előre megsütött, majd belefőzött citromkarika. Érdekes ízt és illatot ad a lencsének, próbáljátok ki.


Hozzávalók:
70 dkg lencse
50 dkg füstölt libacomb
1 csokor újhagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kk koriander mag
1 kk római kömény
1 citrom
só, bors, olívaolaj.


A lencsét megmossuk, és az edény aljára szórjuk. Rádobjuk a feldarabolt, és olívaolajon kicsit megpirított libacombokat, majd a felkarikázott újhagymát.
A fokhagymát a kés lapjával picit összetörjük, és azt is a lencsére dobjuk. A serpenyőben, amiben a libát megforgattuk, megsüthetjük a felkarikázott citromot is, és azt is hozzáadjuk az ételhez. Akkor jó a sült citrom, ha mind a két oldala aranybarna lesz. (Fantasztikus illattal árasztja el a konyhát :-) ) Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, és felöntjük épp csak annyi vízzel, amennyi szűken ellepi. (Víz helyett a zöldség alaplé, vagy húsleves alaplé is használható, még finomabb lesz tőle a sóletünk)
Készíthetjük kuktában, az kb 30 perc, vagy sütőben tepsiben alufóliával lefedve, az kb 2-3 óra.


Forrás: Fűszer és Lélek

http://fuszereslelek.nlcafe.hu/2010/07/27/sultcitromos_lencse_solet/Copyright 2018 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.