Koktélparadicsom kandírozott


3000 Ft / kg






Koktélparadicsom kandírozott


 
Tartalmaz:kokt.pari2

A, B1, B2, C, E vitamin, kálium, magnézium, kalcium, nátrium, vas, foszfor.

 

 

Miért jó?

A koktél paradicsom a paradicsommal egyetemben rendkívül egészséges, jelentős gyógyhatással bír, azon kevés növények közé tartozik, amelyek likopint tartalmaznak. A likopin jótékony hatása egyedülálló, mint ahogy az a tulajdonsága is, hogy hő hatására hatóanyagai jobban felszabadulnak, és még hatékonyabbak.

A likopin egy karotin származék, egy olyan antioxidáns hatású anyag, ami segít a káros szabad gyökök megkötésében, védelmet nyújthat szív és érrendszeri betegségek megelőzésében. Kimondottan rákellenes anyagnak számít, a prosztatarák, az emlő, a szájüregi és a gyomrot, illetve a bélrendszert érintő daganatok megelőzésében is nagyon hatásos. Ezen kívül segíti az emésztést, szabályozza a koleszterin anyagcserét és erősíti az immunrendszert.

A paradicsom fogyasztása csökkenti a reumás és ízületi fájdalmakat, és jó hatású a köszvény, valamint különféle gyulladásos megbetegedések esetén, belső gyulladásra is gyógyírt hoz. A paradicsomban jelen levő A, C és E-vitaminok megvédik a test sejtjeit az oxigén szabad gyökök pusztító munkájától, a likopinnal együttes hatása különösen fiatalítja a sejteket. (Jó tudni, hogy a likopin  a zsírban oldódó vitaminok és ásványi anyagok közé tartozik, és szemben a vízben oldódóakkal nem ürülnek ki a szervezetből, hanem felhalmozódnak,ezért van pl. az, hogy ha sok likopint viszünk be a szervezetbe, azt a szervezet tudja tárolni, és ez pl a bőrünkön kevesebb ráncban is megmutatkozik) Nagyon jó hatással van az egész testre, leginkább a májra, a mellékvese működésére, ez részben az A-vitamin tartalmának köszönhető, káliumtartalmának tulajdoníthatjuk pedig a vértisztító és vizelethajtó hatását, ami segíti a szervezet méregtelenítését.

 

 

Felhasználási ötletek:

A paradicsom egyik érdekessége, hogy botanikailag bogyós gyümölcsnek számít, mégis kétséget kizáróan zöldségként használjuk. És itt lesz érdekes a történet, ugyanis a kandírozott koktélparadicsomot önmagában fogyasztjuk, leginkább nassolásra, csemegézésre. A koktélparadicsom íze eleve édeskésebb a hagyományos paradicsomhoz képest, a cukor még plusz ki is emeli az édes "gyümölcsös" ízvilágát. Lehet, hogy egy kicsit bizarrul hangzik, de aki szereti a formabontó dolgokat és még nem kóstolta, ne hagyja ki, kóstolja meg!

 

 

Fontos tudni:

A kandírozott gyümölcsök cukor hozzáadásával készülnek, fogyasztása cukorbetegek számára csak minimális mennyiségben ajánlott!



Copyright 2018 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.