Málna kandírozott

Készlethiány


Málna kandírozott


 

Tartalma:  

C, A, B1, B2, kalcium, kálium, magnézium,vas. 

 

 

Miért jó?

A málna, sok piros gyümölcshöz hasonlóan rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz, így segít erősíteni az immunrendszert és megelőzni a rákos megbetegedéseket. Emellett kitűnő vértisztító és vérszegénység ellen is hatásos lehet, sőt különböző vérzések csillapítására is alkalmazható.  

Koleszterincsökkentő hatása is ismert, ennek köszönhetően védi ereinket, így fogyasztása részleges védelmet biztosít a keringési rendszert érintő problémákkal, pl. a szívbetegségekkel szemben.

Jelentős mennyiségű B1, -és B2-vitamint is tartalmaz, ezen kívül rendkívül gazdag színanyagokban, flavonoidokban, gyümölcssavakban, cserzőanyagokban, pektinben és növényi rostokban.

Az ásványi anyagok közül a kalcium, kálium, magnézium és vastartalma kiemelkedő.

Kiváló fertőtlenítő, méregtelenítő hatása is van, téli megfázás és hólyaghurut esetén ajánlott a fogyasztása.

 

 

Jó tudni:

A málnából készült tea is nagyon egészséges:  cukorbetegség, húgyúti panaszok, meghűlés és lázcsillapítás esetén hasznos a málnából készült teát inni. Antibakteriális, összehúzó hatása segédkezik a száj nyálkahártya gyulladásos állapotainak megszüntetésében, cseranyagai pedig hasmenéskor vannak jótékony hatással a szervezetre.

 

 

Érdekesség:

A málna levél extrán értékes gyógynövény-alapanyagnak számít, főleg női bajok csodaszere.

Menstruációs fájdalmak enyhítésére is  alternatívát kínál azok számára, akik nem szívesen szednek gyógyszert, de leginkább a terhességben tud elképesztő segítséget nyújtani.

A kezdeti  időszakban  a rosszullétek mérséklődnek vagy megszűnnek azoknál a kismamáknál, akik legalább napi egy csészével fogyasztanak belőle, de az igazi segítséget  a terhesség utolsó heteiben nyújtja:

Méregtelenítő, salaktalanító hatása révén megmozgatja és kitisztítja a bélrendszert, a méhizomzat is mozgásba jön és ezzel segíti elő hogy könnyebben beinduljanak és rendszeresebbé váljanak a fájások, és ezzel meggyorsíthatja a vajúdást.

Figyelem! - ennek a témának mindenképpen olvassatok utána bővebben mielőtt nekikezdenétek, és mindenképpen konzultáljatok a háziorvosotokkal/nőgyógyászotokkal, mert vannak olyan helyzetek, amikor nem szabad inni és az sem mindegy, hogyan készíted el.

Copyright 2019 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez