Pomelo szelet kandírozott

3400 Ft / kg
3400 Ft / kg
+    Kosárba    -

Pomelo szelet kandírozott


 

Tartalmaz:

B1, B2, C vitamin, kálium, kalcium.

 

 

Mi is a pomelo?

A pomelo a létező legnagyobb citrusféle, akár 25-30 cm átmérőjű is lehet, súlya a 6-8kg-ot is elérheti, a grapefruit és a narancs keresztezéséből származik.

 

 

Miért jó?

Az óriási, fanyar gyümölcs sok vitamint, de csak kevés kalóriát tartalmaz. Nagyon magas a C-vitamin tartalma, ami mellett sok B-vitamin is van benne, magas a kálium és kalcium tartalma is. Nagy mennyiségben tartalmaz limonint, ami fokozza a béltevékenységet, naringenin tartalma vérnyomáscsökkentő hatású. Remek immunrendszer erősítő és gyulladás csökkentő, sőt szív és érrendszeri panaszokra is kiváló.

 

 

Felhasználási ötletek:

Héjával együtt kandírozzák, fanyar íze jól harmonizál a húsa savanykás ízével, és kifejezetten jót tesz neki a kandírozás, ezáltal igazi ízbombává válik.

Leginkább önmagában fogyasztják, de ugyanúgy használjuk, mint általában az aszalt gyümölcsöket.

 

 

Fontos:

A kandírozott gyümölcsök cukor hozzáadásával készülnek, fogyasztása cukorbetegek számára nem, vagy csak minimális mennyiségben ajánlott!

Copyright 2020 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez