FB pixel
Kategóriák
Fekete jázmin rizs
Készlethiány

Fekete jázmin rizs

Hamarosan érkezik!
Szeretnél elsők között értesülni arról, hogy újra elérhető a Fekete jázmin rizs termék?
Add meg a neved és az email címed, és amint a termék újra elérhető, értesítünk róla emailben!
Tartalmaz: A, B6, E vitamin, kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, és nátrium. Fekete rizs, a szuper élelmiszer. Eredetileg Kínából származik. Az ősi Kínában ezt a gabonát „tiltott rizsnek” nevezték, mert a gazdagok kiváltságos eledele volt. A keleti konyhában igencsak népszerű, a nyugati konyhában azonban még ritkán használt a fekete rizs, pedig egyike az úgynevezett a szuper élelmisze...

Termék leírása

Tartalmaz:

A, B6, E vitamin, kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, és nátrium.

Fekete rizs, a szuper élelmiszer.

Eredetileg Kínából származik. Az ősi Kínában ezt a gabonát „tiltott rizsnek” nevezték, mert a gazdagok kiváltságos eledele volt.

A keleti konyhában igencsak népszerű, a nyugati konyhában azonban még ritkán használt a fekete rizs, pedig egyike az úgynevezett a szuper élelmiszereknek. (Szuper élelmiszernek tartják azt az élelmiszer alapanyagot, amely kedvező tápanyag-tartalmának köszönhetően különösen jótékony az egészségünk szempontjából.) 

Miért jó?

A barna rizs összes jó tulajdonságaival rendelkezik, de még magasabb tápértékkel rendelkezik. Rostban és olyan növényi anyagokban is gazdagabb, amelyek felveszik a harcot a szívbetegség és a daganatok ellen, különleges értékét mégis az adja, hogy rendkívül magas vízoldékony antioxidáns hatású antocianinban. Ez számos sötét színű zöldség és gyümölcs színét adja (például az áfonyáét és a piros paprikáét) és ez teszi feketévé a fekete rizst is. Kutatások azt mutatják, hogy ez a sötét színanyag nemcsak a káros szabad gyököket semlegesíti, de védi az artériákat és megelőzi a daganatok kialakulásához vezető DNS-károsodásokat.

Felhasználása:

Ugyanúgy és ugyanazokat az ételeket is elkészíthetjük, mind bármelyik rizsből szoktuk (salátákat, köreteket, egytálételeket, rakott ételeket, rizottókat, sőt levesbetéteknek és édességeknek is használhatjuk) igaz, ahogy a tápértékében, úgy a felhasználásában is a barna rizshez áll a legközelebb.
Egyaránt fontos alapanyag a keleti étel receptekhez és az egészségtudatos konyhában is.
Gyakran másik rizzsel keverve készítik (barnával, basmatival, fehér jázminnal), jól passzolnak hozzá a zöldségek és a tenger gyümölcsei.
A fekete rizs főzési ideje is hasonló a barna rizséhez, kb. 30-40 perc, ha 25-30 percre hideg vízben áztatjuk, főzési idejét 5-10 perccel csökkenthetjük. Még egy jó tanács: ha sózzuk, csak a főzés legvégén tegyük, így még gyorsabban fő, és puhábbak lesznek így rizsszemek.

Jó tudni: a fekete rizs főzés során engedi a színét (olyannyira, hogy akár természetes ételszínezőnek is jó), ha nem szeretnénk hogy beszínezze a másik rizst, külön főzzük meg őket.

Fontos: nem tévesztendő össze a vadrizs -zsel.


 

Összetevők és allergén információk

Fekete jázmin rizs.

A termék származási helye

EU

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
320 kcal
1339 kJ
Szénhidrát:
72 g
Fehérje:
6 g

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
1780Ft
1780 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
1780Ft
1780 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
2480Ft
2480 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
1280Ft
1280 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +