- Termékek
- DÍSZDOBOZOK
- Aszalt gyümölcsök
- Olajos magvak
- Száraz áruk
- Tészták
- Olajok
- Italok
Nagyanyáink öröksége a kandírozott zöld dió.
A kandírozott zöld dió egy fanyar-édes csemege, aminek mind a gasztronómiai élménye mind a jótékony hatása kiemelkedő.
Miért jó?
Magas cukortartalma ellenére is egy valóságos vitaminbomba. Mivel még abban az állapotában szedik, amikor a zöld burok alatt a csonthéj nincs kifejlődve, ezért sokkal összetettebb és magasabb a tápanyagtartalma a dióbélnél. (A dióbél már önmagában is az egyik legegészségesebb olajos mag, ITT olvashattok róla bővebben)
A kandírozott zöld dió különösen ajánlott sápadtság, vérszegénység, és levertség esetén is.
C-vitamin tartalma magas, tisztítja a májat, a gyomrot és a vért.
Fertőtlenítő hatása is jelentős, ezért féregűzőnek is mondják.
Magas vastartalma miatt vashiányos állapotok megelőzésére használatos.
Felhasználási ötletek:
Lehet egyszerűen csak nassolni, intenzív íze kiemelkedik a süteményekből, gyümölcskenyerekből, fagyikból és mindenféle desszertekből.
Kacsa, liba és vadhúsokkal is nagyon jól harmonizál, jól passzol a sajttálakhoz is és nem utolsó sorban ágyas pálinkákhoz, likőrökhöz és akár koktélokhoz is ütős hozzávaló.
Ha még nem kóstoltátok, ne hagyjátok ki, igazi kuriózum!