Zöld dió kandírozott

Készlethiány

Tartós készlethiány

Értesítést kérek

Tartós készlethiány

Értesítést kérek

 Zöld dió kandírozott


 

A kandírozott zöld dió nagymamáink öröksége, egy fanyar-édes csemege, aminek mind a gasztronómiai élménye mind a jótékony hatása kiemelkedő.

 

 

Miért jó?

A kandírozás által hozzáadott cukortartalom ellenére is egy valóságos vitaminbomba!  Mivel a zöld diót még abban az állapotában szedik, amikor a zöld burok alatt a csonthéj még nincs kifejlődve, így sokkal összetettebb és magasabb a tápanyagtartalma a dióbélnél, ami már önmagában is az egyik legegészségesebb olajos mag!

C-vitamin tartalma jelentős, tisztítja a májat, a gyomrot és a vért. Fertőtlenítő hatása is jelentős, ezért féregűzőnek is mondják.
Magas vastartalma miatt vashiányos állapotok megelőzésére használatos. A kandírozott zöld dió különösen ajánlott sápadtság, vérszegénység,és  levertség esetén is.

 

 

Felhasználási ötletek:

Lehet egyszerűen csak nassolni, intenzív íze kiemelkedik a süteményekből, gyümölcskenyerekből, fagyikból és mindenféle desszertekből.

Kacsa, liba és vadhúsokkal is nagyon jól harmonizál, jól passzol a sajttálakhoz is és nem utolsó sorban ágyas pálinkákhoz, likőrökhöz és akár koktélokhoz is ütős tud lenni.

Ha még nem kóstoltátok, ne hagyjátok ki, igazi kuriózum!

 

 

Fontos:

A kandírozott gyümölcsök cukor hozzáadásával készülnek, fogyasztása cukorbetegek számára nem, vagy csak minimális mennyiségben ajánlott!

Copyright 2022 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez