Sárgabarack natúr (napon szárított)

7600 Ft / kg
7600 Ft / kg
+    Kosárba    -

Sárgabarack natúr (napon szárított)


 

 

Group of dried natural Apricots isolated on white

Tartalmaz:

A,B1, B6, B15, B17, C, E vitamin, magnézium, kalcium, kálium, foszfor, vas.

 

Miért jó?

Az aszalt sárgabarack joggal az egyik legnépszerűbb aszalt gyümölcs. Intenzív, aromás íze miatt nagyon kedvelt, de hihetetlenül gazdag vitamin tartalma is vonzó célponttá teszi.

Többszörösen erős rákellenes hatású, az A vitamin, a béta karotin, a természetes kéntartalma, sőt a magja is (főleg a keserű) mind-mind a rákmegelőzésben hatékony!
Az A vitaminja késlelteti az időskori látásromlást, kedvezően hat a zsíranyagcserére, érvédő hatású és serkenti a máj méregtelenítő működését is. C vitamin tartalma kiemelkedő, béta-karotin tartalma is  hihetetlenül magas, amely nagy szerepet játszik az öregedési folyamatok lassításában és a szívbetegségek megelőzésében is.

Hasznos niacin és folsav forrás, kalcium és foszfortartalma mellett kiemelendő a természetes kéntartalma is, ami a rákos megbetegedések megelőzésén kívül erős méregtelenítő is, jótékony hatással van a bőrre, a haj növekedésére és a köröm állapotára.

Külön ki kell emelni a rendkívül gazdag kálium tartalmát és annak sokrétű jótékony hatásait: mérsékli a magas vérnyomást, felel a vízháztartásért, az idegi inger átvitelért. Erős verejtékezés, (pl. sportolás vagy nehéz fizikai munka következtében) a szervezet sok káliumot  veszít, ilyenkor sárga barackkal nagyon jól pótolhatjuk. Ugyancsak fontos pótolni a káliumot egy erősebb hasmenés okozta folyadékvesztéskor, ugyanis a szervezet „kiszáradhat" és fennállhat a káliumhiány veszélye. Az ásványi anyag hiánya a szervezetből fejfájásban, lassú sebgyógyulásban, izomgyengeségben és renyhe székletürítésben is megnyilvánulhat.

A sárgabarack egyben elsőrangú vasforrás is. A vas életfontosságú jelentőséggel bír az oxigén szállításában, felhasználásában és raktározásában.

 

Felhasználási ötletek:

Mivel az egyik legnépszerűbb aszalt gyümölcs, felhasználása is nagyon széleskörű: gyümölcskenyér, sütemény, desszert, saláta, müzli, joghurt összetevőjeként gyakran használhatjuk. Húsokba töltve vagy mellé, mártásokhoz és szószokhoz is kedvelt.

 

 

Érdekesség:

A Kína és Pakisztán határán, a Hindukus-hegységben élő hunza népcsoport tagjai állítólag az általuk kedvelt sárga baracknak és magjának köszönhetik matuzsálemi életkorukat és jó egészségüket. Egyetlen megtermő gyümölcsüket nagy becsben tartják, még az édesítésre is az aszalt  barackot használják,  a barack magjait elfogyasztják (főleg a keserűnek nagyon magas a gyógyértéke!) . Ha jobban megnézzük a barack  tartalmát és élettani hatásait, ez az állítás nem is olyan meglepő.


 Tápanyagtartalom 100g. termékben:

Energiaérték (kJ/ kcal) - 1009/241
Zsír (g) - 2
- amelyből telített zsírsav (g) - 0,02
Szénhidrát (g) - 62,6
- ebből cukor (g) - 53,4
Fehérje (g) - 3,4
Só (g) - 0


 Összetevők (allergének kiemelve):

- sárga barack


 Származási hely:

Törökország


 

 

Copyright 2023 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez