Napraforgómag tisztított sótlan pörkölt


980 Ft / kg


Napraforgó tisztított sótlan pörkölt


 
Tartalmaz: h.szotyi kp

A, B1, B2, és E vitamin, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, szelén, réz.

 

 

Miért jó?

A napraforg√≥mag vid√©k√ľnk √©rt√©kes t√°pl√°l√©ka, j√≥t√©kony hat√°sa a t√∂bbi olajos maghoz hasonl√≥an jelentŇĎs. Zs√≠rtartalma √©rt√©kes, gazdag forr√°sa a tel√≠tetlen zs√≠rsavaknak. Kal√≥riatartalma magas, j√≥ energiaforr√°s, a tel√≠tetlen zs√≠rsavak miatt (m√©rt√©kkel fogyasztva) nagyon fontos szerepe lehet a sz√≠v √©s √©rrendszeri betegs√©gek megelŇĎz√©s√©ben, kiemelkedŇĎen hozz√°j√°rulnak a v√©r koleszterinszintj√©nek cs√∂kkent√©s√©hez √©s kedvezŇĎen befoly√°solj√°k a v√©rnyom√°st √©s a l√°t√°st is.

√Člelmi rost tartalma miatt a cukorbetegek, sz√©kreked√©ssel k√ľzdŇĎk, kismam√°k √©s idŇĎsek sz√°m√°ra is javasolhat√≥. A napraforg√≥mag kiemelkedŇĎ B1-vitamin-forr√°s, melynek fontos szerepe van a sz√©nhidr√°t, aminosav √©s az anyagcser√©ben.

E vitamin tartalma miatt hasznos √∂sszetevŇĎje a daganatmegelŇĎzŇĎ √©trendnek, valamint sportol√≥k sz√°m√°ra is aj√°nlhat√≥, erŇĎs√≠ti az immunrendszert.

A magn√©zium √©s kalcium tartalma hozz√°j√°rul a csontritkul√°s megelŇĎz√©s√©hez, √©s a m√°r kialakult betegs√©g kezel√©s√©ben is szerepe van, a k√°lium pedig t√°mogatja a sz√≠v √©s az idegrendszer mŇĪk√∂d√©s√©t. Tov√°bb√° agynyugtat√≥ hat√°sa is van.

√Črt√©kes a test sz√°m√°ra a feh√©rje √©s rendk√≠v√ľl magas √°sv√°ny tartalma,¬† j√≥ hat√°ssal van a prosztata probl√©m√°kra, m√©rt√©kkel val√≥ fogyaszt√°sa seg√≠ti a fogy√°st, beind√≠tja az em√©szt√©st, seg√≠t kezelni a sz√©kreked√©st √©s vizelethajt√≥ tulajdons√°ga is van. Folsavban is gazdag, ez√©rt √©rt√©kes t√°panyagforr√°s a nŇĎi szervezet sz√°m√°ra.

Magas kalória tartalma miatt sportolók számára kiváló energia forrás.

 

 

Fogyasztási tippek, ötletek:

A pir√≠tott napraforg√≥mag √≠zesebb √©s intenz√≠vebb √≠zŇĪ, nagyon finom √©s eg√©szs√©ges r√°gcs√°lni val√≥. Sz√≥rhatjuk levesbe, sal√°t√°ba, m√ľzlibe √©s joghurtba is.

 

 

√Črdekess√©g:

A  napraforgó a nevét szó szerint a napra való forgásáról kapta!

A n√∂v√©ny a t√°ny√©rvir√°gzat√°val a nap eg√©sz napos j√°r√°sa szerint folyamatosan a f√©ny ir√°ny√°ba forog, fŇĎleg a n√∂v√©ny fiatal kor√°ban. A n√∂veked√©ssel a vir√°g sz√∂vetei megszil√°rdulnak, √©s be√°llnak a legjobb megvil√°g√≠t√°s fel√©, azaz - ha nincs elŇĎtt√ľk akad√°ly - keleti ir√°nyba. A¬†¬† n√∂veked√©si idŇĎ alatti forg√°ssal a n√∂v√©nyek 10-15 sz√°zal√©kkal t√∂bb napenergi√°t kapnak.Copyright 2018 G√ĀPA Kft. - Minden jog fenntartva √Āraink az √°f√°t tartalmazz√°k!
Az Aszaltgy√ľm√∂lcs√∂k √©s Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon tal√°lhat√≥ inform√°ci√≥k kiz√°r√≥lag t√°j√©koztat√≥ jellegŇĪek, nem minŇĎs√ľlnek orvosi szakv√©lem√©nynek, a gy√°rt√≥k, forgalmaz√≥k, sz√°ll√≠t√≥k valamint publikus lexikonok, szakk√∂nyvek √©s foly√≥iratok inform√°ci√≥i, ezek tartalm√°√©rt oldalunk a felelŇĎss√©get nem v√°llalja, olvas√°suk nem p√≥tolja az orvosi kivizsg√°l√°st √©s gy√≥gykezel√©st, ez√©rt aj√°nljuk hogy probl√©m√°ival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.