- Termékek
- DÍSZDOBOZOK
- Aszalt gyümölcsök
- Olajos magvak
- Száraz áruk
- Tészták
- Olajok
Szilva nagyszemű magnélkűli natúr

Szilva nagyszemű magnélküli natúr
A, B1, B2, C és E vitamin , vasnak, kalciumnak, kálium, magnéziumnak , foszfornak, szelén, kalcium, cink, réz, vas.
Miért jó?
Az aszalt szilva az egyik legkedveltebb és legértékesebb aszalt gyümölcs, nem érdemtelenül.
Különösen ásványi anyag tartalma kiemelkedő. Rendkívül gazdag káliumban, segít megelőzni a magas vérnyomás kialakulását, vértisztító hatású, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását, segíti a belső vérzések csillapítását és a salakanyagok kiürítését. E mellet koleszterein csökkentő hatású, veseműködést serkentő és a stroke kockázatát is minimálisra csökkenti.
Vas, kalcium, szelén tartalma segít óvni a sejteket, védelmet nyújt a daganatos, a szív és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti. Foszfor, cink és réz tartalma segít a stressz leküzdésében, ezen túlmenően a levertség és a depresszió ellen is hatásos, segíti a szép bőr kialakulását, illetve megtartását.
Vérszegény és vashiányos betegeknek is ajánlott, mivel magas mértékben tartalmaz vasat és nagyon jól szívódik fel a szervezetben.
Legismertebb hatása, hogy nagy élelmi rosttartalma miatt salaktalanító, emésztés segítő és vízhajtó tulajdonságai gyorsítják az anyagcserét, tisztítják a bélrendszert. Erre a célra a leghatásosabb az aszalt szilva levét fogyasztani: előző nap beáztatjuk, levét reggel éhgyomorra megisszuk, de természetesen magát a szilvát is elfogyaszt(hat)juk.
Figyelem:
Bizonyos emésztőrendszeri betegségek - például az irritábilis-bél szindróma esetén - ez a megoldás akár súlyosbíthatja is a tüneteket.
Felhasználási ötletek:
Használhatjuk süteménybe, desszertbe, gyümölcskenyérbe, müzlibe, joghurtba. Érdekesen harmonizál a fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel, érdemes vele kicsit kísérletezni. Húsok töltéséhez is használjuk, de csak simán mellé is tehetjük, érdemes rumba vagy vörösborba áztatni, jóval intenzívebb ízeket érhetünk el.
A nagyszemű szilva még húsosabb, még szaftosabb, még nagyobb gasztronómiai értékkel bír. Nem csak tölthetünk vele, méretéből adódóan maga szilva is tölthető.
Legendás az aszalt szilva ágyon érlelt szilvapálinka is.
Tápanyagtartalom 100g. termékben:
Energiaérték (kJ/ kcal) - 1209/287
Zsír (g) - 1
- amelyből telített zsírsav (g) - 0,2
Szénhidrát (g) - 64
- ebből cukor (g) - 38
Fehérje (g) - 2,2
Só (g) - 0,1
Összetevők (allergének kiemelve):
Szilva, tartósítószer: (E202) kálium-szorbát.
Származási hely:
USA