Őszibarack kandírozott

2800 Ft / kg
2800 Ft / kg
+    Kosárba    -

Őszibarack kandírozott


 
Tartalmaz:ŐSZI C

A, B és C vitamin, szelén, cink, magnézium, kálium, kalcium.

 

 

Miért jó?

Gyakran mondják a fiatal, egészséges arcbőrre, hogy hamvas, mint egy őszibarack. Mindez nem véletlen, hiszen az őszibarack természetes antioxidáns tartalma kitűnő hidratáló csodaszer a száraz és fáradt bőrre. Jó hatással van még a májra, szívre, a tüdőre és a vesékre, kitűnő immunrendszer erősítő, vérnyomáscsökkentő, vértisztító és gyulladáscsökkentő. Magas szelén és cinktartalma serkenti a köröm és a haj növekedését, valamint erősíti azokat.

Kalcium, magnézium, kén és szilícium tartalma kiválóan alkalmazható csontritkulás megelőzésére és az izomzat regenerálódására is (pl. az öregkori reszketés enyhítésére is)

Gazdag B-vitaminban, ami jól hat az idegrendszer karbantartására.

A-vitamin, kálium tartalma és savasságának is köszönhetően segíti az emésztést, tisztítja a húgyvezetékeket, vizelethajtó.

Magas rosttartalmának és pektin tartalmának köszönhetően kiváló emésztés segítő, anyagcsere gyorsító.

 

 

Felhasználási ötletek:

Nagyon finom csemege nassolni is, de használhatjuk még süteménybe, gyümölcskenyérbe, müzlibe, joghurtba is.

 

 

Fontos:

A kandírozott gyümölcsök cukor hozzáadásával készülnek, fogyasztása cukorbetegek számára nem, vagy csak minimális mennyiségben ajánlott!

 

 

Érdekesség:

Tudtátok, hogy az őszibarack és a nektarin csak a héjában különbözik? A belsejében, beltartalmában nincs semmi különbség. A nektarint a természet véletlen játéka hozta létre, tulajdonképpen egy genetikai mutáció. Az új génmutációt hordozó fákat azután már a kertészek fedezték fel, és tenyésztették tovább. Az amúgy „szőrös” barackot termő fákkal is rendszeresen előfordul, hogy egy-egy kopasz gyümölcsöt is teremnek időként.

Copyright 2020 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez