- Termékek
- DÍSZDOBOZOK
- Aszalt gyümölcsök
- Olajos magvak
- Száraz áruk
- Tészták
- Olajok
- Italok
- Szénsavas italok
- Teák
Kókuszreszelék

Kókuszreszelék
Tartalmaz:
B1, B3, B5, B6, C és E vitamin, vas, szelén, kalcium, magnézium, foszfor.
Miért jó?
A kókuszdió egy szuper egészséges energiabomba, a szervezetben gyorsan felszívódva energiává (és nem zsírrá!) alakul át. Fogyasztása sportolóknak vagy erős testi munkát végzők számára kifejezetten ajánlott, mivel fokozza a fizikai aktivitást, erőt, energiát ad. A gyermekek szervezetének is jót tesz a kókusz, amely természetes úton megadja nekik mindazt az energiát, amit a sok játék igényel.
Fogyasztása feltétlenül ajánlott fáradékony emberek és lábadozó betegek számára is!
Foszfor és D vitamin tartalma még jobban segíti az amúgy is magas kalcium és magnézium beépülését a csontozatba és izomzatba, így kismamák, csontritkulásban szenvedők, vagy növekedési, fejlődési szakaszban lévő gyermekek számára igen fontos táplálék lehet.
Magas rosttartalma jót tesz az emésztésnek és a bélrendszer működésének, enyhíti a bélgörcsöket és a bélrendszeri betegségeket. Támogatja a méregtelenítést és a mérgek kiürítését a szervezetből.
Telítetlen zsírsav tartalma jelentős, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, nem emeli a koleszterin szintet. Segíti szabályozni a vércukrot, miáltal csökkenti a betegség hatásait, sőt, rendszeres fogyasztása egy jó alapanyag az ideális testsúlyra vágyók étrendjében.
A benne található úgynevezett közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatásúak, vírusok, fertőzések és baktériumokat által okozott betegségek megelőzését segítik úgy hogy közben kíméletesek a bélflóra baktériumaival.
Felhasználása:
Elsősorban sütemények alapanyagául használják, inkább krémek készítésére de a tésztába is szívesen teszik. Müzlibe, joghurtba, fagylaltokba, turmixokba is tehetjük, de a pl. a keleti konyha előszeretettel használja ételekbe is.
Mivel a kókusz kifejezetten egészséges, ezért a reformkonyha kedvelői is nagyon szeretik és sok ételbe használják. Remek liszt, cukor, glutén és laktózmentes mentes sütemények, torták és ételek alapanyaga. A süteményeknél van ahol maga a kókuszreszelék a „liszt”, az ételeknél főleg a házilag is elkészíthető tejet használják.
Érdekesség:
A kókuszpálma minden része hasznosítható: a termések rostos részéből fonalat fonnak, amely kötél, takaró, háló, ruhanemű, szőnyeg és sok más termék előállítására alkalmas. A dió csontos belső héjából edényeket és dísztárgyakat készítenek, a kókuszpálma levelei és törzse elengedhetetlen építőanyag a trópusokon, a pálmanedvből, amely a megvágott virágzatokból csepeg, pálmabort, ecetet és szirupot állítanak elő.
Tápanyagtartalom 100g. termékben:
Energiaérték (kJ/ kcal) - 2720/650
Zsír (g) - 63,3
- amelyből telített zsírsav (g) - 54,8
Szénhidrát (g) - 6,4
- ebből cukor (g) - 6,4
Fehérje (g) - 6,2
Só (g) - <1
Összetevők (allergének kiemelve):
Kókusz.
Származási hely:
Indonézia