- Termékek
- DÍSZDOBOZOK
- Aszalt gyümölcsök
- Olajos magvak
- Száraz áruk
- Tészták
- Olajok
- Italok
Tönkölybúzapehely

Tönkölybúzapehely
Tartalmaz:
A, B, E vitamin, kalcium, magnézium, foszfor, szelén, vas, réz, vas, mangán, czink, kobalt.
Miért jó?
Magas az ásványi anyag és vitamin tartalma, gazdag tápanyagokban is, és segíti az emésztést.
A mai hagyományos búzához hasonlítva sokkal előnyösebb a cukorbeteg diétához:
- dupla annyi fehérjetartalommal rendelkezik, és könnyebben emészthető
- kisebb a szénhidrát és rosttartalma
- alacsonyabb a glikémiás indexe
Felhasználási javaslat:
- készítheted reggeliző müzlinek, (érdemes félórával, órával előtte beáztatni a könnyebb emésztés érdekében), de akár kásának is megfőzheted
- müzliszelethez is felhasználhatod
- akár granolának is elkészítheted
- teheted kenyérbe, kiflibe, zsömlébe
- süteményekbe is (jellemzően zabpehely alapú sütikbe, kekszekbe) kiváló alapanyag
Tudtad?
A tönkölybúza egy fajtiszta búza, és olyan ellenálló növény, hogy még a gyomot is elnyomja? Így a termesztésénél szinte nincs is szükség semmilyen vegyszerre, ezért kifejezetten alkalmas biotermesztésre.
Tápanyagtartalom 100g. termékben:
Energiaérték (kJ/ kcal) - 1485/354
Zsír (g) - 1,74
- amelyből telített zsírsav (g) - 0,41
Szénhidrát (g) - 75,8
- ebből cukor (g) - 6,82
Fehérje (g) - 13,5
Só (g) - <0,1
Összetevők (allergének kiemelve):
Tönkölybúzapehely.
Származási hely:
Ukrajna