FB pixel
Kategóriák

Vöröslencse dahl

Elkészítési idő: 45 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

Az Indiában alapfogásnak számító dahl, hasonlóan a curry-hoz, nem egy konkrét étel, hanem inkább egy gyűjtőfogalom. Hagymás alappal és fűszerekkel főzött ragu. Vagyis nincs konkrét, autentikus receptje, hanem mindenféle hüvelyesből készített, fűszerekkel ízesített fogás neve.

Készülhet lencséből, borsóból, babfélékből, de akár paradicsom, répa, zeller, krumpli és édesburgonya is kerülhet bele. Rostokban, fehérjében gazdag, sokféleképp variálható, fűszerezhető, változatos fogás.

Mi most egy vöröslencséből készült dahl változatot hoztunk nektek. :)

vöröslencsés dahl

Elkészítés:

  1. A hagymát vágd finomra és futtasd meg a kókuszolajon. Dobd hozzá az apróra vágott fokhagymát és gyömbért. Dinszteld 2-3 percet, szórd hozzá a fűszereket, majd a kockára vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot is. További 2-3 percig főzd, amíg pépes nem lesz.
  2. Add hozzá a leöblített lencsét, sózd borsozd ízlés szerint. Öntsd fel a forró víz háromnegyed részével, és reszeld bele a citrom héját is. 25 perc alatt főzd készre. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel hígítsd.
  3. Végül ízesítsd a citrom levével, és öntsd fel a kókusztejszínnel. Forralj rajta még egyet, ha szükséges, még sózd meg. Tálald korianderrel (petrezselyemmel) és chili pehellyel megszórva.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
1280Ft
1280 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
800Ft
800 Ft/db
Egységár: 3200 Ft/liter
db
- +