FB pixel
Kategóriák

Csokis - mogyoróvajas mogyoró

Elkészítési idő: 10 perc (+ 2 óra hűtési idő)  
Nehézségi szint: Könnyű  

Emlékeztek még a régi, Piros mogyorósra? Imádtam, pláne a mogyorót... nem mondom, a csoki is finom volt, de a mogyoró... az volt benne a legjobb...

Ha te is hasonlóan voltál vele, akkor ezt imádni fogod. Isteni ropogós, pirított törökmogyoró, krémes csokiba forgatva, és egy csipet pisztáciával megszórva vagy sóval, amivel a férjem rendszeresen kiakasztom, de szerintem a csoki, egy csipet sóval egészen új élmény. Tudod, mint ahogy a sós karamell is csak elsőre tűnik szürreálisnak, de utána rájössz, hogy bizony az a karamellák királynője.

De vissza ehhez a falatnyi kis csudasághoz: a csokiba tettem egy kis mogyoróvajat, amitől nem lesz roppanós, sokkal inkább krémes és lágy.

Karácsonykor szívesen készítek ajándékba sütidobozokat. Tudod, amikor összecsomagolok néhány szem ilyen, pár darab olyan, egy-két karika amolyan finomságot. Ez a mogyorós falatka tökéletesen alkalmas a célra, de akár önmagában is kedves figyelmesség lehet a számodra kedvesnek. Ráadásul tényleg szinte semmi munka nincs vele, így akár az utolsó pillanatban is elkészítheted.

csokis mogyoró

A tetejére ízlés szerint mehet:

Elkészítés:

  1. A csokit vízgőz fölött olvaszd fel, és keverd bele a mogyoróvajat. Forgasd bele a mogyorót, és sütőpapírral bélelt felületre (akkorára, amit aztán be tudsz tenni a hűtőbe) kanállal készíts kis halmokat.
  2. Nekem a 7-8 mogyi-szemből álló mennyiség vált be a legjobban. Próbáld inkább egymásra halmozni, ne egymás mellé. Hagyd kb. 10 percet állni szobahőmérsékleten, majd szórd meg a választott maggal vagy sóval – vagy akár mindegyiket más-mással. Kb. 2 órára tedd a hűtőbe, amíg a csoki megdermed.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
10800Ft
10800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
Bezár
0 Ft / kg
9600Ft
Bezár
0 Ft / kg
16800Ft
16800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +