FB pixel
Kategóriák

Karamelles mogyoró

Elkészítési idő: 30 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  

Próbáltad már a fahéjas mandulát? Szeretted? Ha a válasz igen, akkor ne hagyd ki a karamelles mogyorót sem. (Ha még nem próbáltad, ITT a receptje)

Az alapanyagok szinte ugyanazok, a végeredmény mégis egészen más. A szinte cukorbundás fahéjas mandulával szemben ezt a mogyorót bevonja a roppanós fahéjas karamell.

Időben hamarabb elkészül, mert az előbb emlegetett tesója, de cserébe picit több vele a munka. Ha kellően kalandvágyó vagy, akár sós mogyoróból is készítheted.

Karamelles mogyoró recept

 

Elkészítés:

  1. Először is egy tepsit bélelj ki szilikonos sütőpapírral, mert a végén felgyorsulnak majd az események, és nem lesz időd a papírral vacakolni.
  2. Egy serpenyőben önts össze mindent: a cukrot, a vizet, a fahéjat, a sót, és a mogyorót is. Folyamatos kevergetés mellett nagy lángon melegítsd addig, amíg a cukor el nem párolog, majd vedd vissza a lángot, és így folytasd tovább. Előbb a cukor kikristályosodik majd, majd szép lassan elolvad, és aranybarnára karamellizálódik, minden szem mogyorót bevonva.
  3. Ha már besűrűsödött annyira, hogy nehéz keverni, simítsd a tepsire, és hagyd, hogy teljesen kihűljön és megkössön. Végül kézzel óvatosan morzsold szét a szemeket, és már kész is vagy.
  4. Kérlek légy nagyon óvatos, a karamellizálódó cukor nagyon forró, nehogy megégesd magad.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

Hozzávalók
  • 250 g hántolt törökmogyoró
  • 150 g cukor
  • 50 g víz
  • 1 tk fahéj (ízlés szerint lehet több, de vigyázz, nehogy csípős legyen)
  • 1 nagy csipet só

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
8800Ft
8800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +