FB pixel
Kategóriák
Törökmogyorókrém deluxe (vegán, kakaóval és kókuszcukorral) Mendula 180 g

Törökmogyorókrém deluxe (vegán, kakaóval és kókuszcukorral) Mendula 180 g

db
- +
2580Ft / db
Egységár: 14334 Ft / kg
Kosárba teszem!
0 Ft / db
2580Ft
helyszíni átvétel: 2024-04-26, péntek, 12 órától
várható kiszállítás: 2024-04-30, kedd
A Mendula Törökmogyorókrém delux magkrém minden ízében és összetevőjében valóban prémium minőséget képvisel. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott adalékanyagot, pörkölt törökmogyoró az alapja, a kókuszvirágcukor és belga kakaópor teszi különlegessé az ízét. Akár a nutella egy egészségesebb verziójaként is tekinthetünk erre a termékre.

Termék leírása

A törökmogyorókrém egy fantasztikus, krémes állagú kanalazható magkrém, ami tulajdonképpen nem más, mint a pörkölt törökmogyoró mag 100% krémes állagú változata. Krémességét a saját olajtartalmának köszönheti, és a mogyoró tiszta esszenciáját tartalmazza. Tele van nélkülözhetetlen, értékes tápanyagokkal, mindenféle jó tulajdonsággal, ami igazán egészségessé és táplálóvá teszi. A mogyorókrém már önmagában is kulináris élvezet, de ez a kakaós változat csak még ellenállhatatlanabb!

Miért egészséges a törökmogyoró?

Az olajos magvak igazi szuperélelmiszerek, és nincs ez másként a törökmogyoróval sem. Mintha a természet becsomagolta volna sok-sok jóságát ezekbe a csonthéjas magvacskákba. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot, fehérjét, rostot, telítetlen zsírsavakat, és szénhidrátot tartalmaznak.

Nézzük a tényeket kicsit kibontva a törökmogyoró esetében:

  • Az antioxidáns tartalma kiemelkedő, rengeteg C és E-vitamin található benne, ennek köszönhetően nagyon hatékonyan támogatja az immunrendszert, és segíti a rák, a szív és érrendszeri betegségek megelőzését is.
  • Magas rosttartalma segíti a szervezetünk méregtelenítését, jótékonyan hat az emésztésre, és teltségérzet is okoz, ami például jól jön egy kímélő diéta vagy fogyókúra esetén is.
  • Tele van jóféle zsírokkal, amiknek a megléte elengedhetetlen a szervezetünk számára, hiszen kifejezetten egészségesek, előnyösen befolyásolják a koleszterinszintet, jó hatással vannak a szívre és az érrendszerre is.
  • Értékes ásványi anyag tartalmával - kalcium, vas, réz, kálium, magnézium - hozzájárul az egészséges étrendünkhöz, frissíti az agyat, fokozza a koncentrációt.
  • A kakaó benne nem csupán finom, de rengeteg vitamint és ásványi anyagot - valamint több mint 300-féle különböző értékes összetevőt is tartalmaz. Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, támogatja az immunrendszert, az egészséges érrendszert, jó hatással van a koleszterinszintre, gyulladásgátló, sőt növeli az agy vérellátását is. És az sem elhanyagolható tény, hogy teobromint tartalmaz, aminek a hatására az agy több anandamidot, vagyis más néven boldogságmolekulát termel! ☺️
  • A kókuszvirágcukor (vagy kókuszcukor) a kókuszpálma virágzatából készül, 100%-ban természetes édesítő. Magas az ásványianyag tartalma és vitaminokban is igen gazdag, glikémiás indexe pedig jóval alacsonyabb a hagyományos fehér cukorénál.

Hogyan használd a Mendula deluxe törökmogyorókrémet?

A mogyorókrém mára már annyira ismert, hogy te is biztosan számtalan felhasználási ötletet tudnál mondani gondolkodás nélkül. Az egyik legegyszerűbb, ha kanalat ragadsz és önmagában élvezed ezt a valóban fenséges krémet. 😋 Kenheted még kekszre, kalácsra, kenyérre, a gofri és palacsinta is “nagyon szereti”, vagy sütemények készítésénél töltelékhez használni is isteni. Adhatod gyümölcsökhöz, ízesíthetsz vele smoothiekat, és zabkását is.

Fontos! - ha sokáig nem használtuk a magkrémet, állagjavító összetevő hiányában teljesen természetes, hogy a magkrém sűrűje leülepedik az üveg aljára. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint használat előtt felkeverni.

Hogyan készülnek a magkrémek?

Első lépésben olaj hozzáadása nélkül megpörkölik a magvakat, majd kisebb darabokra aprítják, ezután elkezdik krémesíteni. Ennek köszönhetően a magvak elkezdik kiengedi a bennük lévő olajtartalmat, amitől a magkrém tovább krémesíti önmagát.

Mitől jó minőségű egy magkrém?

A jó minőségű magkrémeknél két fontos feltételnek kell teljesülnie: készüljön kiváló minőségű magból, és legyen nagyon krémes. Illetve fontos, hogy mielőtt magkrémet választunk, mindig nézzük meg figyelmesen az összetevőket, hiszen sokszor - a magkrémeknél teljesen feleslegesen - pálmaolajat, tartósítószert, állagjavító vagy térfogatnövelő adalékanyagokat is adnak hozzá. A Magosboltban nagyon figyelünk arra, hogy jó minőségű, és felesleges adalékoktól mentes magkrémeket kínáljunk.

A minőségi magkrémeket is lehet ízesíteni, de fontos, hogy ezt olyan természetes alapanyagokkal tegyük, mint pl. a fűszerek vagy a liofilizált gyümölcsök. Ezek a természetes alapanyagok jól kiegészítík, még ínycsiklandóbbá, még ellenállhatatlanabbá teszik az magkrémek ízeit. Ilyen termékeket is találtok kínálatunkban.

A magkrémek fogyasztását ajánljuk laktóz- és gluténmentes, valamint vegán és paleo életmódot folytatók számára is, de egy kis odafigyeléssel diétás étrendekben is nagyon jól alkalmazhatóak. A sportolók körében is kifejezett kedveltek a magas és komplex tápértékük miatt.

Összetevők és allergén információk

Pörkölt törökmogyoró (78%), kókuszvirágcukor, kakaópor.

Nyomokban más dióféléket és földimogyorót tartalmazhat.

Hozzáadott emulgeálószert nem tartalmaz, ezért a termékben lévő természetes olaj különválhat a krémtől, ami egy temrészetes folyamat.

A termék származási helye

Magyarország

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
568 kcal
2374 kJ
Zsír:
48 g
- amelyből telített zsírsavak:
4 g
Szénhidrát:
32 g
- amelyből cukrok:
16 g
Fehérje:
13 g

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
4880Ft
Bezár
0 Ft / db
6800Ft
6800 Ft/db
Egységár: 7489 Ft/kg
db
- +