FB pixel
Kategóriák
Mandulakrém Mendula 180 g

Mandulakrém Mendula 180 g

db
- +
2580Ft / db
Egységár: 14334 Ft / kg
Kosárba teszem!
0 Ft / db
2580Ft
helyszíni átvétel: 2024-03-30, szombat, 12 órától
várható kiszállítás: 2024-04-03, szerda
A krémes állagú és karakteres ízű Mendula mandulakrém összetétele 100% pörkölt mandula, tehát nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, mesterséges színezéket, aromát vagy más adalékanyagot. Felhasználása új dimenziókat nyit meg mind az egészséges táplálkozásban, mind a gasztronómiai élvezetekben.

Termék leírása

A mandulakrém vagy más néven mandulavaj egy fantasztikus, krémes állagú, kanalazható magkrém, ami tulajdonképpen nem más, mint a pörkölt mandula 100%-os, krémes állagú változata. Krémességét a saját olajtartalmának köszönheti, és csak a mandula tiszta esszenciáját tartalmazza. Tele van nélkülözhetetlen, értékes tápanyagokkal, mindenféle jó tulajdonsággal, ami igazán egészségessé és táplálóvá teszi. Ráadásul nagyon finom és sokoldalúan felhasználható, mind az egészséges táplálkozás, mind a kulináris élvezetek területén.

Miért egészséges a mandula?

  • A mandula az egyik legértékesebb olajos mag, amely kedvező élettani hatásainak és sokszínű felhasználási módjainak köszönheti népszerűségét! Készülhet belőle liszt, amely remekül beilleszthető a gluténmentes étrendbe, de mandulatej is, ami pedig a laktózérzékenyek és tejfehérje allergiában szenvedők számára lehet szuper alternatíva. És ne feledkezzünk meg a marcipánrajongókról, valamint a macaron szerelmeseiről se, hiszen ahogyan a marcipánnak, úgy ennek a gyönyörű és népszerű édességnek is az őrölt mandula a szíve és a lelke.
  • Ráadásul a mandula tele van értékes fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, esszenciális aminosavakkal és rosttal. Utóbbinak köszönhetően pedig támogatja az emésztőrendszer és az anyagcsere megfelelő működését, salaktalanítja a szervezetet, serkenti az emésztést, valamint jótékony hatással van a koleszterin- és vércukorszintre is.
  • E-vitamin tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatással rendelkezik, erősíti a szervezet ellenálló képességét és elősegíti a méregtelenítési folyamatokat.
  • A benne található kalcium és foszfor a magnéziummal együtt védi és erősíti a csontokat, csökkenti az izomgörcsöket és enyhíti a krónikus fájdalmakat. A csonthéjasok között a mandula rendelkezik egyébként az egyik legmagasabb magnézium tartalommal, ami serkenti az agy működését, valamint természetes módon mérsékli az ingerlékenységet, a szellemi fáradtságot, és a stresszt.
  • A benne található jótékony zsírsavak kedvezően befolyásolják a szívműködést, sőt gyulladásgátló hatással is rendelkeznek.
  • Magas tápértéke miatt energiapótlásra is kiválóan alkalmas, fogyasztásával növelhetjük a teltségérzetet.

Hogyan használd a mandulakrémet?

A mandulavaj krémes és karakteres jellege kiskanálért kiállt, hiszen önmagában is igazi kulináris élvezet! De ugyanilyen jól jársz, ha kenyérre, palacsintára, kekszre vagy friss gyümölcsre kened, ahogyan turmixokba, smoothie-ba, zabkásába, joghurtba vagy túróba keverve is isteni. Süteményekbe szintén jó szívvel ajánljuk, darált mandula helyett vagy épp vele keverve, sőt segítségével alakbaráttá is teheted a kedvenceidet, hiszen ha mandulakrémet adsz hozzájuk, akkor kevesebb más zsiradékot kell használnod, mivel a mandulakrém saját olajtartalma kiváltja azt.

A Magosboltban is előszeretettel készítünk vele finomságokat, mondjuk almás-fahéjas smoothie-t zabpehellyel és mandulakrémmel, vagy mandulakrémes csokikosárkát.

Fontos! - ha sokáig nem használjuk a magkrémet, teljesen természetes, hogy a sűrűje leülepedik az üveg aljára, mivel a termék nem tartalmaz állagjavítókat. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint felkeverni.

Hogyan készülnek a magkrémek?

Első lépésben olaj hozzáadása nélkül megpörkölik a magvakat, majd kisebb darabokra aprítják. Ezután következik a krémesítés, amikor a magvak kiengedik a bennük lévő olajtartalmat, ennek köszönhetően pedig a magkrém még tovább krémesíti önmagát.

Mitől jó minőségű egy magkrém?

A jó minőségű magkrém két fontos feltételnek kell, hogy megfeleljen: kiváló minőségű magból készüljön és legyen nagyon krémes. Illetve fontos, hogy mielőtt magkrémet választunk, mindig olvassuk el figyelmesen az összetevők listáját, hiszen sokszor - a magkrémeknél teljesen feleslegesen - pálmaolajat, tartósítószert, állagjavító vagy térfogatnövelő adalékanyagokat adnak hozzájuk. A Magosboltban nagyon figyelünk arra, hogy jó minőségű és felesleges adalékoktól mentes magkrémeket kínáljunk.

A minőségi magkrémek azonban nem feltétlenül csak natúrak, nyugodtan válasszunk ízesített típusokat is. Az ilyen magkrémeknél viszont ügyeljünk rá, hogy az ízesítés olyan természetes alapanyagokkal történjen, mint pl. a fűszerek vagy a liofilizált gyümölcsök. Ezek jól kiegészítik és még ínycsiklandóbbá, még ellenállhatatlanabbá teszik a magkrémeket. A Magosbolt kínálatában természetesen ilyen termékek is találhatóak.

A magkrémek fogyasztását ajánljuk laktóz- és gluténmentes, valamint vegán és paleo életmódot folytatók számára is, de egy kis odafigyeléssel különféle diétás étrendekbe szintén jól beilleszthetőek. A sportolók körében is kedveltek magas és komplex tápértékük miatt.

Összetevők és allergén információk

Mandula 100%.

Nyomokban más dióféléket és földimogyorót tartalmazhat.

Hozzáadott emulgeálószert nem tartalmaz, ezért a termékben lévő természetes olaj különválhat a krémtől, ami egy természetes folyamat.

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
586 kcal
2450 kJ
Zsír:
51 g
- amelyből telített zsírsavak:
4 g
Szénhidrát:
20 g
- amelyből cukrok:
6 g
Fehérje:
21 g

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
2580Ft
2580 Ft/db
Egységár: 14334 Ft/kg
db
- +