FB pixel
Kategóriák

Csicseriborsó curry

Elkészítési idő: 30 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 3  

A curryről általában egy indiai étel jut eszünkbe.

Pedig lehet nem is gondolnád, de az igazság az, hogy Indiában nem is létezik a nálunk curryként ismert erős, jellegzetes illatú fűszerkeverék. Bár a curry "megalkotásával" valahol pont ez volt a cél, ugyanis olyan őrölt és szárított fűszerek keverékeként alkották meg a gyarmatokról hazatelepülő angolok, hogy azzal utánozhassák a tipikus indiai ízvilágot. Egyszóval a curry igazából brit találmány, és és alig van köze Indiához.

Ettől függetlenül főzni nagyon is érdemes vele, mert remekül kombinálható étel! A fűszerek arányaival kísérletezve mindig újabb és újabb variációt alkothatunk meg.

Csicseriborsó curry

Elkészítés:

  1. Vágd fel a vöröshagymát, majd dinszteld üvegesre az olajon. Ha megvan jöhet hozzá a fokhagyma és a reszelt gyömbér, ezekkel pirítsd tovább, míg illatozni nem kezd (kb. egy perc), ekkor dobd rá a felkockázott paradicsomot is. Takard le, míg a paradicsom szét nem fő benne. Ez kábé olyan 5-8 perc. A folyamatot meg is gyorsíthatod, ha a paradicsomot kicsit szétnyomkodod.
  2. Ezután tedd bele a paradicsompürét, a sót és a fűszereket. Addig főzd az egészet, míg krémes állagot nem kapsz, ez kábé újabb egy perc.
  3. Öntsd fel kókusztejjel, és párold közepes lángon 10 percig. Ekkor mehet bele a csicseriborsó is, ezt is további 10 percig főzd.
  4. A legvégén add hozzá a spenótot, és rottyants rajta még egyet. Ezzel készen is vagy!
  5. Tálalásnál használj friss koriander, locsold meg joghurttal, és mehet rá vékonyra szeletelt lilahagyma is. Naan kenyérrel vagy basmati rizzsel isteni!

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 2 db nagy paradicsom
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 ek curry por
  • 1/2 tk garam masala
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1/4 tk kurkuma
  • 1/2 tk
  • 1 csipetnyi csípős chili por (ízlés szerint)
  • 400 ml kókusztej
  • 500 g csicseriborsó (250 g szárított csicseriborsóból)
  • 3 marék bébispenót
  • A tetejére:
  • friss koriander vagy petrezselyem
  • chili pehely
  • joghurt
  • lilahagyma

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
580Ft
580 Ft/db
Egységár: 2415 Ft/kg
db
- +