FB pixel
Kategóriák

Hummusz recept, aszalt paradicsomos és kapribogyós változatban is

Elkészítési idő: 20 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  

Mi az? Bővelkedik Omega3 zsírsavakban, gazdag kálcium, magnézium vas és cink forrás, illetve B-vitaminokban is gazdag. Ez bizony a hummusz. A benne található csicseriborsó, olívaolaj és szezámmag bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatású, és ha ez mind nem lenne elég, ráadásul nagyon finom, és remekül kombinálható. Most mindjárt kétféle ízben is hoztam nektek: egy lágy, natúr, és egy karakteresebb, aszalt paradicsomos és kapribogyós változatban.

(Egyébként te hogy ismered? Hummusz? Vagy humusz? Mindkét féleképpen használják, mi hummuszként használjuk.)

hummusz

Elkészítés:

  1. A csicseriborsóról öntsd le a levét, mosd ás, és csepegtesd le, a leázott héjat távolítsd el. Tedd félre.
  2. Tedd aprítóba a többi hozzávalót, és néhány másodperc alatt keverd el. Add hozzá a csicseriborsót is, és 3-4 perc alatt daráld krémesre. Ha nagyon sűrű, fokozatosan adagold hozzá a vizet, amíg a kívánt állagot el nem éred.
  3. Szedd tálba, ízesítsd olívaolajjal, frissen vágott petrezselyemmel, chilipehellyel.

Fűszeresebb változathoz adj 2-3 evőkanál aszalt paradicsomot és kapribogyót a natúr hummuszhoz, és így daráld krémesre. A tetejét locsold meg a paradicsom olajával, és egy kevés finomra vágott aszalt paradicsommal és kapribogyóval.

hummusz aszalt paradicsommal
hummusz aszalt paradicsommal

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
580Ft
580 Ft/db
Egységár: 2415 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
2480Ft
2480 Ft/db
Egységár: 4960 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
760Ft
Bezár
0 Ft / db
2280Ft
2280 Ft/db
Egységár: 8140 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
680Ft
680 Ft/db
Egységár: 6800 Ft/kg
db
- +