Hummusz recept, aszalt paradicsomos és kapribogyós változatban is


Mi az? Bővelkedik Omega3 zsírsavakban, gazdag kálcium, magnézium vas és cink forrás, illetve B-vitaminokban is gazdag. Ez bizony a hummusz. A benne található csicseriborsó, olívaolaj és szezámmag bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatású, és ha ez mind nem lenne elég, ráadásul nagyon finom, és remekül kombinálható. Most mindjárt kétféle ízben is hoztam nektek: egy lágy, natúr, és egy karakteresebb, aszalt paradicsomos és kapribogyós változatban.

(Egyébként te hogy ismered? Hummusz? Vagy humusz? Mindkét féleképpen használják, mi hummuszként használjuk.)

hummus

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 400 g konzerv csicseriborsó
  • 90 g tahini
  • 2-3 ek hidegvíz
  • 2 ek olívaolaj
  • ½ tk őrölt kömény
  • ½ tk  (ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 3 ek citromlé (ízlés szerint)
  • olívaolaj, petrezselyem, chili pehely a tetejére

Aszalt paradicsomos, kapribogyós változat:

 hummus

Elkészítés:

  1. A csicseriborsóról öntsd le a levét, mosd ás, és csepegtesd le, a leázott héjat távolítsd el. Tedd félre.
  2. Tedd aprítóba a többi hozzávalót, és néhány másodperc alatt keverd el. Add hozzá a csicseriborsót is, és 3-4 perc alatt daráld krémesre. Ha nagyon sűrű, fokozatosan adagold hozzá a vizet, amíg a kívánt állagot el nem éred.
  3. Szedd tálba, ízesítsd olívaolajjal, frissen vágott petrezselyemmel, chilipehellyel.

Fűszeresebb változathoz adj 2-3 evőkanál aszalt paradicsomot és kapribogyót a natúr hummuszhoz, és így daráld krémesre. A tetejét locsold meg a paradicsom olajával, és egy kevés finomra vágott aszalt paradicsommal és kapribogyóval.

 

Jó étvágyat!

--

Recept és fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu

Copyright 2023 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez