FB pixel
Kategóriák

Pesztós tészta Halloween változatban 🙂

Elkészítési idő: 40 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

A szemeket érdemes előre elkészíteni – amíg fő a tészta - hogy végül majd melegen tálalhass. Ehhez csak felezd meg a mozzarella golyókat, a tetejéről csípd le a kis csücsköt. Vágj az olajbogyó kerek lyukban végződő végéből egy szeletet, és végül tedd a mozzarella tetejére.

Az olajbogyó pókok már kicsit macerásabbak, mert azok a fránya lábak csak nehezen hajlandóak a helyükön maradni, de ha kitartó vagy, biztos sikerül majd. Mindenesetre azokat is érdemes előre dolgozni. Előbb vágd ketté a bogyót hosszában. Az egyik oldal lesz a teste. A másikból vágd ki a lábakat. Fejet egy kis, maradék csücsökből készíthetsz. Tedd a tésztára a testet, óvatosan szúrd be alá a lábakat, és tedd a helyére a fejét is. Sajnos összeállítani csak közvetlenül a tésztát tudod majd, így szerintem ne tervezz túl sokat belőle, mert tényleg elég időigényes.

Ha még nem vettem el a kedved, (egyébként leírva szöszölősebbnek tűnik, mint valójában) akkor jó szórakozást az elkészítéséhez, és természetesen jó étvágyat az elfogyasztásához ;)

Elkészítés:

  1. A tésztát főzd ki az utasításnak megfelelően. Közben egy serpenyőben melegítsd vajat, öntsd rá a pesztó szószt, és a főzőtejszínt. Ízesítsd még egy kevés parmezánnal, és forrósítsd fel.
  2. Ha a tészta kifőtt, egy tésztaszedő kanál segítségével pakold át közvetlenül a mártásba (nem kell lecsepegtetni, kár lenne a tészta főzőlévéért). Alaposan forgasd át, és szedd tányérra.
  3. Szórd meg némi parmezánnal, pakold rá a szemeket, és a pókot (pókokat?) végül fenyőmaggal megszórva tálald.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
980Ft
980 Ft/db
Egységár: 1960 Ft/kg
db
- +
Bezár
Bezár
0 Ft / db
540Ft
540 Ft/db
Egységár: 3857 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
19800Ft
19800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +