FB pixel
Kategóriák

Mogyoróvajas müzliszelet - Halloween változatban is 🙂

Elkészítési idő: 40 perc (+ hűtés)  
Nehézségi szint: Könnyű  
Sütő forma: 25 x 20 centis  

Ha szívesen varázsolnál a gyerkőc arcára mosolyt, akkor készítsd el ezt a müzliszeletet "szellemes" változatban is, biztos sikerrel jársz majd. A sok-sok ropogós mag, a fahéjas granola és a mogyoróvaj tuti, hogy még a legszigorúbb kritikusokat is leveszi a lábáról… na jó, azért biztos, hogy a fehércsoki szellemek is dobnak majd a dolgon. 💈

A házi müzliszeletben nem csak az a legjobb, hogy tudod, hogy mi kerül bele, de az is, hogy 100%-ban a saját ízlésedre készítheted. Vagyis ne higgy nekem, olvasd végig a receptet, gondold át, hogy neked mivel lenne még finomabb, mi az, amit szívesen látnál egy-egy szeletben.

Bátran variáld az alapanyagok arányát, de azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy mindenképpen kell valami, ami összetartja a magokat. Vagyis, ha teljesen kihagyod a mézet, akkor sanszos, hogy szétesik majd a szelet. Viszont, ha nem akarod túl édesre készíteni, akkor csökkents a juharszirup mennyiségét. Kísérletezz, add hozzá fokozatosan az alapanyagokat, kóstolj, hogy végül igazán a te ízlésed legyen. Egy biztos, elrontani nem tudod, hiszen csupa finomság kerül bele.

A csokirétegbe kevertem egy kis krémes mogyoróvajat, amitől nem csak finomabb lett, de szeletelni is könnyebb, mert nem törik annyira. Viszont nem is annyira roppanós, így, ha az utóbbit kedveled, a mogyoróvajat inkább hagyd el.

Elkészítés:

  1. Mérd tálba a mézes müzlit, (és az opcionális „mindenféle jót”) add hozzá a mogyoróvajat, a mézet és a sót, végül a juharszirupot is. Forgasd össze, hogy minden egyes szemet és magot bevonjon a mogyorós keverék.
  2. A tepsit béleld ki sütőpapírral, és kanalazd bele a keveréket. Alaposan – de tényleg, ess neki bátran – nyomkodd le, tömörítsd össze, és tedd a hűtőbe néhány percre.
  3. Addig olvaszd fel a tejcsoki felét és a 2 evőkanál mogyoróvajat. Tedd hozzá a maradék tejcsokit, és addig keverd, amíg el nem olvad az is. Simítsd a magok tetejére.

És jöhetnek a szellemek :)

  1. A fehér csoki felét is olvaszd fel. Vigyázz, nagyon lassan és óvatosan, mert pillanatok alatt meg tud égni, majd mehet hozzá a maradék fehércsoki is. Egy teáskanállal mérj egy lóbab méretű halmot a még olvadt csokiba (háát, ezt a mértékegységet sem adtam még meg soha…) és egy pálca, vagy már célszerszám segítségével készítsd el belőle a szellemet. Nem kell, hogy szabályos, vagy egyforma legyen, csak cuki és vicces. Szemet és szájat a maradék csokiból készíthetsz nekik.
  2. Végül szórd meg egy kis csokidarával, és mehet vissza a hűtőbe legalább egy órára, hogy a csoki megdermedjen.
  3. Szeletelés előtt kb 10 percre vedd ki, hogy a csoki kicsit lágyabb legyen, és a szellemek között darabold szabálytalan háromszögekre.

Ugyanezt a receptet elkészítheted "nem Halloweenes, azaz sima változatban" is! 🙂

mogyoróvajas müzliszelet

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
2480Ft
2480 Ft/db
Egységár: 9920 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
2880Ft
2880 Ft/db
Egységár: 19200 Ft/kg
db
- +
Bezár
Bezár
0 Ft / kg
6400Ft
6400 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
8800Ft
8800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
10800Ft
10800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
5980Ft
5980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
4800Ft
4800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +