Kesudiókrémes granola


A házi granola vitathatatlan előnye a készen kapható változatokkal szemben, hogy nemcsak, hogy a kedvenc hozzávalóidat tartalmazhatja, de a még langyos granolát szemezgetni, egyenesen a tepsiből...nna, az a legjobb!

Ebben a változatban a hozzáadott olajat tojásfehérjére cseréltem. Így megmaradt az ismerős, ropogós textúra, de sokkal alacsonyabb kalóriaértékkel párosult.
Ha inkább az édesebb változatot kedveled, akkor picit több juharszirupot adj hozzá, kesuvaj helyett pedig választhatod a kedvenc magvajadat is.
 
 

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Keverd el a hozzávalókat, és öntsd egy sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe. Kb. 0,5 cm vékonyan nyomkodd le a keveréket, és 150 fokos, sütőben, légkeveréssel, 30-40 perc alatt süsd ropogósra.
  2. Hagyd kihűlni a tepsiben, majd törd kedved szerinti kisebb-nagyobb darabokra. Légmentesen záródó üvegben tárold.

Jó étvágyat!

--

Recept és fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu

Copyright 2023 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez