FB pixel
Kategóriák

Mandulakrémes csokikosár recept

Elkészítési idő: 40 perc (+ 1 óra hűtés)  
Nehézségi szint: Könnyű  

Ez az egyszerűen elkészíthető nasi bármikor jól jön, hiszen könnyen magaddal viheted, vagy pakolhatod gyerkőc uzsonnás csomagjába. Gyorsan elkészül, összesen 3 összetevőre van szükség, és a végeredmény igazi csemege. De azért óvatosan…nem egy diétás darab

Ha van otthon, célszerű szilikon muffin formát használni, mert jobban megtartja az alakját, könnyebb vele dolgozni. Ha mégis a papír formát választod, hagyj egyben 2 darabot, így könnyebb dolgod lesz majd. A mandulavaj ugyan folyós, de ne lepődj meg, a juharszirup megváltoztatja az állagát, egészen besűrűsödik majd. Így könnyen készíthetsz majd kis golyókat a krémből, amivel megtöltöd a csoki „héjakat”.

Bár a só a tetejére elsőre talán furcsának hangozhat, de annyira jól kihozza az édes ízeket, hogy kár lenne elhagyni róla. Hidd el, ezzel lesz majd teljes az élmény!

Elkészítés:

  1. A csoki felét vízgőz fölött olvaszd fel. Mérj 2 teáskanál olvasztott csokit egy muffin ”papírba”, és folyasd körbe vele a formát úgy, hogy kb. 1,5 cm magasan érjen körben. Ha egy kész, egyből tedd a hűtőbe, és jöhet a következő forma. A csoki kb. 20 perc alatt teljesen megdermed.
  2. Közben készítsd el a tölteléket: keverd el mandulavajat, a sót, (a só elhagyható) és a juharszirupot. Töltsd meg a csokikosárkákat addig, amíg a csoki is tart, és amíg a csoki másik felét olvasztod, tedd vissza ismét a hűtőbe.
  3. Az olvadt csokit simítsd a kosárkák tetejére, és 1 órára tedd vissza a hűtőbe. Végül fordítsd ki a formából, és szórd meg egy csipet sóval. (a só ugyancsak elhagyható)
  4. A só azért jó bele, mert nagyon jól kiemeli a juharszirup és a mandula ízét is.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
10800Ft
10800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
2880Ft
2880 Ft/db
Egységár: 19200 Ft/kg
db
- +