FB pixel
Kategóriák

Mandulás barackos galette (francia pite)

Elkészítési idő: 60 perc  

Gluténmentes és laktózmentes gyümölcsös pite!

Elkészítés:

  1. A tésztához morzsold össze a hozzávalókat, és készíts lágy, nem száraz, de nem is ragacsos tésztát. Ha nagyon száraz, néhány csepp vizet adj hozzá. Ha nagyon lágy, tedd be 10 percre a hűtőbe. Végül nyújtsd kb 30 cm átmérőjűre.
  2. A krémhez mérd össze az alapanyagokat. A tejet fokozatosan adagold hozzá addig, amíg lágy krémet nem kapsz.
  3. Kend meg vele a tésztát úgy, hogy közben hagyj egy kb 4 cm-es sávot.
  4. A sárgabarackot vágd ketté, és sorakoztasd a krém tetejére. Körben hajtsd rá a tésztát a töltelékre, kend meg felvert tojással, és szórd meg a szeletelt mandulával.
  5. Végül morzsolj kakukkfüvet a barack tetejére, és 180 fokos sütőben 40 perc alatt süsd készre. Ha nagyon barnulna, alufóliával takard le a tetejét.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

A tészta hozzávalói:

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
2280Ft
2280 Ft/db
Egységár: 9120 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
5800Ft
5800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
2180Ft
Bezár
0 Ft / db
1980Ft
1980 Ft/db
Egységár: 3960 Ft/kg
db
- +