Őszibarackos crumble (angol morzsasüti granolával)


Elkészítési idő: 25 perc

Sütési idő: 30 perc

Hozzávalók:
(tepsiméret: 20 x 12 cm)


A morzsához:

De mi is az a crumble? Gyors, kiadós, gyümölcsös és elronthatatlan, ellenállhatatlan! Az angolok morzsasütije, a crumble nem véletlenül lett világhírű: öt perc alatt összeállítható, alul csupa gyümölcs, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta! 

őszibarackos morzsasüti

Elkészítés:

  1. A barackot kb 1 cm-es cikkekre vágjuk, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, lisztel, és a citromlével együtt összeforgatjuk. Hőálló tálba tesszük.
  2. A morzsához összekeverjük a lisztet és a müzlit, a cukrot és a sót. Hozzámorzsoljuk a vajat, végül beleforgatjuk a diót is. A gyümölcsök tetejére szórjuk, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. A tetején vanília fagyival, melegen tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

 

Recept és fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu

Copyright 2022 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez