Grillezett cukkinisaláta fetával, zöldfűszerekkel és fenyőmaggal

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db salátacukkini
  • 2 marék vegyes saláta
  • 6 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé, vagy 1/2 citrom leve
  • 2-3 szál friss kapor
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • ½ kis csokor petrezselyem
  • 6-7 mentalevél
  • Só, bors
  • 100 g fekete olajbogyó
  • 100 g feta sajt
  • 3-4 ek fenyőmag


Elkészítés:

  1. A cukkinit vágjuk kb. 1 centi vastag karikákra. Forgassuk meg 3 evőkanál olívaolajban, és grillen süssük meg mindkét oldalát.
  2. Közben a maradék olívaolajhoz adjuk a citrom levét, az apróra darabolt fokhagymát, és a finomra vágott fűszernövényeket. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha a cukkini elkészült, még forrón forgassuk meg a fűszeres olajban.
  4. A salátát tegyük tálra, erre halmozzuk a cukkinit, és az olajbogyót, morzsoljuk rá a fetát, szórjuk meg friss fűszernövényekkel, és pirított fenyőmaggal. Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Recept és fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu

Copyright 2022 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez