- Termékek
- DÍSZDOBOZOK
- Aszalt gyümölcsök
- Olajos magvak
- Száraz áruk
- Tészták
- Olajok
- Italok
- Szénsavas italok
- Teák
Grillezett cukkinisaláta fetával, zöldfűszerekkel és fenyőmaggal
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db salátacukkini
- 2 marék vegyes saláta
- 6 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé, vagy 1/2 citrom leve
- 2-3 szál friss kapor
- 1 marék bazsalikomlevél
- ½ kis csokor petrezselyem
- 6-7 mentalevél
- Só, bors
- 100 g fekete olajbogyó
- 100 g feta sajt
- 3-4 ek fenyőmag
Elkészítés:
- A cukkinit vágjuk kb. 1 centi vastag karikákra. Forgassuk meg 3 evőkanál olívaolajban, és grillen süssük meg mindkét oldalát.
- Közben a maradék olívaolajhoz adjuk a citrom levét, az apróra darabolt fokhagymát, és a finomra vágott fűszernövényeket. Sózzuk, borsozzuk.
- Ha a cukkini elkészült, még forrón forgassuk meg a fűszeres olajban.
- A salátát tegyük tálra, erre halmozzuk a cukkinit, és az olajbogyót, morzsoljuk rá a fetát, szórjuk meg friss fűszernövényekkel, és pirított fenyőmaggal. Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Recept és fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu