Spárgás cannelloni 2 személyre


Hozzávalók:

  • cannelloni
  • 500 g zöld spárga
  • 6-7 szelet prosciutto vagy más száraz füstölt sonka
  • parmezán

Hozzávalók a besamelhez:

A spárgás cannelloni elkészítése:

  1. A besamel szószhoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és egészen alacsony lángon, 2-3 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Folyamatos kevergetés közben felöntjük a meleg tejjel, majd beleszórjuk a reszelt sajtot is. Sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítjük, és besűrítjük.
  2. A spárga alsó, fás részét letörjük, 6 percre forrásban lévő vízbe állítjuk úgy, hogy a spárga feje kint maradjon.
  3. Hideg vízzel leöblítjük. 2 vastagabb, vagy 3 vékonyabb szál spárgát összefogunk, szorosan betekerjük egy szelet sonkába, és beletuszkoljuk egy cannelloniba.
  4. A megtöltött tésztahengereket hőálló tálba tesszük, leöntjük a besamel szósszal úgy, hogy mindenhova jusson a tésztán. Megszórjuk parmezánnal, letakarjuk alufóliával, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.
  5. Végül levesszük a fóliát, és további 5-8 perc alatt rápirítjuk a sajtot.

Jó étvágyat!

---

Recept és fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu

Copyright 2023 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez