FB pixel
Kategóriák

Spárgás cannelloni

Elkészítési idő: 30 perc  
Sütési idő: 50 perc
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

spárgás canneloni

A spárgás cannelloni elkészítése:

  1. A besamel szószhoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és egészen alacsony lángon, 2-3 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Folyamatos kevergetés közben felöntjük a meleg tejjel, majd beleszórjuk a reszelt sajtot is. Sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítjük, és besűrítjük.
  2. A spárga alsó, fás részét letörjük, 6 percre forrásban lévő vízbe állítjuk úgy, hogy a spárga feje kint maradjon.
  3. Hideg vízzel leöblítjük. 2 vastagabb, vagy 3 vékonyabb szál spárgát összefogunk, szorosan betekerjük egy szelet sonkába, és beletuszkoljuk egy cannelloniba.
  4. A megtöltött tésztahengereket hőálló tálba tesszük, leöntjük a besamel szósszal úgy, hogy mindenhova jusson a tésztán. Megszórjuk parmezánnal, letakarjuk alufóliával, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.
  5. Végül levesszük a fóliát, és további 5-8 perc alatt rápirítjuk a sajtot.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók
  • cannelloni
  • 500 g zöld spárga
  • 6-7 szelet prosciutto vagy más száraz füstölt sonka
  • parmezán
  • Hozzávalók a besamelhez:
  • 2 ek vaj
  • 2 ek fehér tönkölyliszt
  • 400 ml tej
  • 30 g parmezán
  • egy kevés reszelt szerecsendió
  • só, bors

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
780Ft
780 Ft/db
Egységár: 3120 Ft/kg
db
- +
Bezár