Spárgás lasagne recept


A spárgás lasagne recept hozzávalói:

A tetejére: 

  • parmezán sajt

A tepsi mérete: 

  • kb. 23 x 18 centis 

A spárgás lasagne recept elkészítése:

  1. A spárga alsó, fás szárát letördeljük, a többit 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A fejeket félretesszük.
  2. Felmelegítünk 3 evőkanál olívaolajat, és rádobjuk a spárgadarabokat. 4-5 percig pirítjuk, majd hozzátesszük a karikára vágott újhagymát, és az aszalt paradicsomot az olaja nélkül.
  3. Ízesítjük sóval, borssal, és reszelt citromhéjjal. További 3-4 percig pirítjuk, végül felöntjük a tejszínnel, a húsalaplével és 50 ml vízzel, és enyhén besűrítjük.
  4. Közben a fetát elkeverjük a görög joghurttal, és 2 evőkanál olívaolajjal. Botmixerrel krémesre daráljuk.
  5. Összeállításkor a spárgás ragu felét alulra kanalazzuk, beborítjuk tésztával. Erre kenjük a feta krém felét, majd ismét tészta, spárgás ragu, tészta, és végül a feta krém. A félretett spárga fejeket megforgatjuk az aszalt paradicsom olajában, rászórjuk a fetakrém tetejére, és megszórjuk parmezánnal.
  6. Alufóliával letakarva, 180 fokos, légkeveréses sütőben 20 percet sütjük. majd fólia nélkül további 10 perc alatt megpirítjuk.

Jó étvágyat!

--

Recept és fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu

Copyright 2022 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez