Háromszínű quinoa salátával töltött paprika


 

Hozzávalók a quinoa salátához:

  • 15 dkg quinoa mix
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db répa
  • 1-2 db fokhagyma
  • 1-1 db sárga és zöld kaliforniai paprika
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 6-8 db koktélparadicsom
  • extraszűz olivaolaj
  • friss bazsalikom (ízlés szerint)
  • balzsamecet vagy citromlé
  • natúr (sótlan) ételízesítő
  • , bors (ízlés szerint)

 

 

Elkészítés:

A zöldségeket a piros kaliforniai paprikán kívül tetszőleges formákra vágjuk, és egy serpenyőben jó forróra felhevített olívaolajban megpirítjuk. Hogy minden zöldségünk kellemesen ropogós maradjon, fontos a sorrend: először a répát, aztán hagymát és a paprikákat, majd a koktélparadicsomot dobjuk a serpenyőbe. Végül ráreszeljük a fokhagymát, és utána le is vesszük a tűzhelyről, hogy a fokhagyma íze is jól kiérezhető legyen.

Ha elkészült a quinoánk is, összeforgatjuk a pirított zöldségekkel egy salátás tálban, beletépkedjük a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A piros kaliforniai paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, majd egy kevés olívaolajon meggrillezzük (megsütjük?). Amikor ezzel készen vagyunk, a quinoás pirított zöldségeket beletöltjük a piros paprikákba. Az egyiket ízesíthetjük balzsamecettel, a másikat citrommal, de ízlés szerint meg lehet locsolni natúr joghurttal is!

Fogyaszthatjuk akár köretként is egy finom hal mellé, egy pohár finom rozé borral, de önmagában salátának is nagyon finom!

Jó étvágyat!

 

Copyright 2022 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez