FB pixel
Kategóriák

Házi tojáslikőr

Elkészítési idő: 30 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  


Elkészítés:

  1. A tojássárgáját és a cukrot habverővel kihabosítjuk.
  2. A tejet és a tejszínt a lábosba öntjük, és a fűszerekkel együtt felforraljuk. Ha már forró, vékony sugárban, lassan, folyamatos kevergetés közben öntsük a tojásos keverékhez.
  3. Öntsük vissza az egészet a lábosba, és továbbra is kevergetve, forraljuk még 4-5 percig, amíg enyhén be nem sűrűsödik. Végül szűrjük át teaszűrőn, és ha már langyosra hűlt, öntsük fel a rummal.
  4. Ha pl. mákos gubára, vagy bármilyen más sütire, desszertre öntjük, rögtön önthetjük, de csak simán szeretnéd fogyasztani, hűtve ajánljuk!

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

Hozzávalók
  • 2 db tojássárgája
  • 60 g cukor
  • 200 ml tej
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1/2 tk őrölt fahéj vagy 1 nagyobb fahéjrúd
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 50-100 ml rum (opcionális)

Ajánlott Termékeink

Bezár
Egész fahéj 20 g Részletek
Készlethiány
0 Ft / db
380Ft
Bezár
0 Ft / db
580Ft
580 Ft/db
Egységár: 29000 Ft/kg
db
- +
Bezár