- Termékek
- DÍSZDOBOZOK
- Aszalt gyümölcsök
- Olajos magvak
- Száraz áruk
- Tészták
- Olajok
- Italok
Tojáslikőr recept
Hozzávalók
- 2 tojás sárgája
- 60 g cukor
- 200 ml tej
- 100 ml főzőtejszín
- 1/2 tk őrölt fahéj vagy 1 nagyobb fahéjrúd
- 5-6 szem szegfűszeg
- csipet frissen reszelt szerecsendió
- 50-100 ml rum (opcionális)
Elkészítés:
A tojássárgáját és a cukrot habverővel kihabosítjuk.
A tejet és a tejszínt a lábosba öntjük, és a fűszerekkel együtt felforraljuk. Ha már forró, vékony sugárban, lassan, folyamatos kevergetés közben öntsük a tojásos keverékhez.
Öntsük vissza az egészet a lábosba, és továbbra is kevergetve, forraljuk még 4-5 percig, amíg enyhén be nem sűrűsödik. Végül szűrjük át teaszűrőn, és ha már langyosra hűlt, öntsük fel a rummal.
(Ha pl. mákos gubára, vagy bármilyen más sütire, desszertre öntjük, rögtön önthetjük, de csak simán szeretnéd fogyasztani, hűtve ajánljuk :)
Egészségedre :)