Tojáslikőr recept



Hozzávalók

  • 2 tojás sárgája
  • 60 g cukor
  • 200 ml tej
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1/2 tk őrölt fahéj vagy 1 nagyobb fahéjrúd
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 50-100 ml rum (opcionális)

Elkészítés:

A tojássárgáját és a cukrot habverővel kihabosítjuk.

A tejet és a tejszínt a lábosba öntjük, és a fűszerekkel együtt felforraljuk. Ha már forró, vékony sugárban, lassan, folyamatos kevergetés közben öntsük a tojásos keverékhez.

Öntsük vissza az egészet a lábosba, és továbbra is kevergetve, forraljuk még 4-5 percig, amíg enyhén be nem sűrűsödik. Végül szűrjük át teaszűrőn, és ha már langyosra hűlt, öntsük fel a rummal.

(Ha pl. mákos gubára, vagy bármilyen más sütire, desszertre öntjük, rögtön önthetjük, de csak simán szeretnéd fogyasztani, hűtve ajánljuk :)

Egészségedre :)

 

Copyright 2023 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez