Magvas ropogós recept


Gyorsan elkészíthető, egyszerű és egészséges sós ropogtatnivaló, tele magvakkal, rosttal, és mindenféle jóval, amivel a szervezetünket támogathatjuk.

Tökéletes alternatívája a bolti sós krékereknek, csak jóval egészségesebb változatban!

 

 

A magvas ropogós hozzávalói:

    Ha kreatív vagy, kísérletezhetsz egy kis fűszerezéssel is :) Mondjuk egy kis rozmaring vagy bazsalikom illik hozzá. És akár egy kis parmezán sajtot is szórhatsz bele, az is passzol.

    Ebből a mennyiségből kb egy normál méretű tepsivel lesz.Természetesen felezhető, vagy duplázhatóak a mennyiségek.

 

Elkészítése:

  1. A magvakat összekeverjük az olajjal, a liszttel és a vízzel, cipó alakúra formázzuk, majd félre tesszük 10 percre pihenni, addig egy kicsit megszívja magát a zabpehely. (ha szeretnénk még fűszert, vagy parmezán sajtot is bele, azt is itt tesszük bele)
  1. Sütőpapíron kinyújtjuk, fóliával lefedve vagy vizes kézzel vékony (2-3 mm) lappá formázzuk
  1. Kívánt nagyságú háromszögekre, vagy négyzetekre vágjuk, és a sütőpapírral ráhúzzuk a tepsire
  1. Előmelegített sütőben lassú tűzön arany barnára sütjük (kb. 25-30 perc)
  1. Mikor kisült, a vágások mentén széttördeljük

 

       Egészségetekre! :)

 

Copyright 2022 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez