Kendermagos pástétom recept


Ha gyors és kellemes növényi pástétomra vágysz, akkor ez a csupa natúr hozzávalókból készült krém pont neked való!

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 1 kis csésze nyers hántolt kendermag
  • néhány szem dió (ebben az adagban most másfél szem dió került, de ez is ízlés kérdése, lehet több vagy kevesebb is, ki mennyire szereti a dió ízét :)
  • 2 db paradicsom
  • 2 db nagyobb aszalt paradicsom (szárított vagy olajos is lehet)
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 kis marék bazsalikom
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  •  ízlés szerint
  • pici víz, ha igényli és száraz

 

 

Elkészítés:

Ha szárított aszalt paradicsomot használsz, akkor előbb áztasd be egy órára vízbe. Ha olajosat, akkor csak csepegtesd le és máris használatra kész.

Ezután nincs semmi más dolgod, mint hogy az összes hozzávalót beleteszed az aprítógépbe (fontos, hogy ne turmixgépet használj!), és aprítsd darabosra őket. Így kicsit rághatóbb masszát kapsz. Persze teljesen pépessé is lehet aprítani, akkor még inkább hasonlítani fog a klasszikus pástétomokhoz.

 Kend kenyérre, vagy zöldségekhez is nagyon jó kis mártogatós!

Egészségedre :)

 

Copyright 2022 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez