FB pixel
Kategóriák
Földimogyoróvaj (extra krémes) Snack Pack 1000 g

Földimogyoróvaj (extra krémes) Snack Pack 1000 g

db
- +
3480Ft / db
Kosárba teszem!
0 Ft / db
3480Ft
helyszíni átvétel: 2024-03-30, szombat, 12 órától
várható kiszállítás: 2024-04-03, szerda
Ha igazán krémes földimogyoróvajra vágysz, válaszd az extra krémes változatot! Az összetétele 100% pörkölt földimogyoró, tehát nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, mesterséges színezéket, vagy bármilyen más adalékanyagot, és valóban folyós, selymes, krémes.

Termék leírása

A földimogyorókrém vagy más néven földimogyoróvaj egy fantasztikus, krémes állagú, kanalazható magkrém, ami tulajdonképpen nem más, mint a pörkölt földimogyoró 100%-os, krémes állagú változata. Krémességét saját olajtartalmának köszönheti, és csak a földimogyoró tiszta esszenciáját tartalmazza. Tele van nélkülözhetetlen, értékes tápanyagokkal és mindenféle jó tulajdonságokkal, ami igazán egészségessé és táplálóvá teszi. Mindemellett pedig nagyon finom és sokoldalúan felhasználható!

Ez a fajta földimogyoróvaj abban különbözik a nálunk kapható többi földimogyorókrémtől, hogy krémesebb, és folyósabb az állaga, nem véletlenül kapta az “extra krémes” jelzőt. Selymes és folyós, remekül kenhető és könnyű vele dolgozni ha süteményekbe, vagy turmixokba használod fel. Ha pedig azt szeretnénk, hogy kicsit szilárdabb, “vastagabb” állaga legyen, csak tegyük hűtőbe és hagyjuk megdermedni.

Az igazi földimogyoróvaj rajongóknak kifejezetten ajánljuk ezt a terméket, hiszen ez a termék amellett hogy folyósabb, selymesebb, egy nagyobb kiszerelésű változat is, így árban is gazdaságos ha ezt választod.

A földimogyorókrém akkor a legértékesebb, ha csak egyetlen összetevőből, a földimogyoróból készül, és akkor lesz a legjobb minőségű, ha a földimogyoró is jó minőségű, amiből a krém készült. Na meg persze, ha jó krémesre van készítve.

A földimogyorókrém népszerűségét jól tükrözi, hogy ez a magkrém ma már számtalan helyen és számtalan verzióban kapható. Sokszor (feleslegesen) édesítik is őket, sőt egyes termékek még pálmaolajat, tartósítószereket is tartalmaznak. Így annak érdekében, hogy jól válasszunk, mindig érdemes az összetevők listáját figyelmesen ellenőrizni.

A Magsoboltban mindig arra törekszünk, hogy az általunk forgalmazott magkrémek sem tartósítószert, sem semmilyen más felesleges adalékanyagot ne tartalmazzanak.

A magkrémeket természetesen nem feltétlenül kell csak natúr formában fogyasztani, lehet ízesíteni is őket, például fűszerekkel, liofilizált gyümölcsökkel vagy más minőségi alapanyagokkal (találtok bőven ilyen magkrémeket is nálunk). Ezek a természetes összetevők jól kiegészítík, sőt - még ínycsiklandóbbá, még ellenállhatatlanabbá teszik a magkrémek ízét.

Mivel ez a magkrém csak és kizárólag földimogyorót tartalmaz, így a fogyasztását ajánljuk laktóz-, glutén- vagy cukormentes, valamint vegán és paleo életmódot folytatók számára is, de egy kis odafigyeléssel többféle diétás étrendekben is nagyon jól alkalmazható. A sportolók körében is kifejezett kedvelt magas és komplex tápértéke miatt.


Miért egészséges a földimogyoró?

  • Vitaminokban, esszenciális zsírsavakban, fehérjében és rostban is gazdag, magas a tápértéke és az ásványi anyag tartalma. Egyszóval általánosan elmondható, hogy minden pozitív tulajdonságot egyesít magában, amit az olajos magvak szoktak.
  • A benne található nagy mennyiségű rost elengedhetetlen az emésztőrendszer és a belek egészséges működéséhez - egy teáskanálnyi földimogyorókrém annyi rostot tartalmaz, mint egy szelet rozskenyér!
  • Kiváló B-vitamin forrás, az antioxidáns tartalmáról pedig az E-vitamin gondoskodik. K-vitamin tartalma is figyelemre méltó, és nagy mennyiségben található benne kálium, kalcium, magnézium, cink, foszfor, réz, mangán, szelén, pantoténsav, niacin, fitoszterinek és lutein.
  • A földimogyoróvajban a zsírok összetétele hasonló, mint az olívaolajé, így nyugodt szívvel fogyasztható, ami szó szerint is érthető, hiszen így hozzájárulhatunk a szívbetegségek megelőzéséhez, de az érrendszerünknek is jót teszünk vele.

Viszont egy dologra vigyázzunk! Az arra érzékenyek számára a földimogyorókrém fogyasztása komoly következményekkel járhat, nem véletlenül látjuk annyi terméken feltüntetve: „Nyomokban földimogyorót tartalmaz!”

Hogyan készül a földimogyoróvaj?

Első lépésben olaj hozzáadása nélkül megpörkölik, kisebb darabokra aprítják, majd el kezdik krémesíteni. Ennek a folyamatnak köszönhetően a földimogyoró elkezdi kiengedi a benne található olajat, és így tovább krémesíti önmagát. A kívánt állag elérése után a krémet üvegbe töltik és lezárják, hogy minél tovább megőrizze minőségét és állagát.

Tipp: Ha házilag készíted, esetleg egy csipet sót is érdemes még hozzáadni, mert a szakértők szerint még krémesebb lesz tőle, ráadásul a mogyoró ízét is kiemeli.

Hogyan használd a földimogyoróvajat?

A fenti tényekből látszik, hogy a földimogyorókrém egy szuper alapanyag, ezt a tényt pedig az is alátámasztja, hogy igen változatos a felhasználási köre: reggelire, tízóraira, ebédre, uzsira, vacsorára is fogyaszthatjuk, igazából ez csupán tőlünk függ.

Csak simán kanalazva is nagyszerű gasztronómiai élmény, azonban számtalan más módon is élvezhetjük: kenhetjük kenyérre, kekszre, palacsintára vagy gofrira, ehetjük önmagában, de lekvárral vagy mézzel együtt még istenibb, sőt friss gyümölccsel is nagyszerű. Turmixokba, smoothie-ba, fagylaltokba, süteményekbe, müzliszeletekbe szintén beletehetjük. Nem csak édes, hanem sós ételekhez is remek választás, az ázsiai konyha például kifejezetten szereti főételek készítésénél alkalmazni.

A Magosboltban is szívesen készítünk vele finomságokat, például Mogyoróvajas pitét, Házi snickers szeletet vagy Mogyoróvajas müzliszelet is. 

Összetevők és allergén információk

Pörkölt hántolt földimogyoró.

A termék származási helye

Argentína

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
536 kcal
2250 kJ
Zsír:
39 g
- amelyből telített zsírsavak:
5 g
Szénhidrát:
24 g
- amelyből cukrok:
4 g
Fehérje:
25 g
Só:
0,7 g

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
2380Ft
2380 Ft/db
Egységár: 4760 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
6800Ft
6800 Ft/db
Egységár: 7489 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
4780Ft
4780 Ft/db
Egységár: 26556 Ft/kg
db
- +