Mandulás pite, rumos - fűszeres aszalt gyümölcsös töltelékkel


 

 

Előkészítés: 45 perc

Sütés: 50 perc

Hozzávalók 12 személyre: 

A tésztához:

A mandulás töltelékhez:

A mázhoz:

A mandulás pite elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 190 fok, légkeveréses: 170 fok, gáz: 5-ös fokozat), és tegyünk be egy nagy tepsit, hogy felforrósodjon.
Először a tésztát készítsük el.
Kézzel morzsoljuk össze a lisztet a vajjal, vagy késes betétű konyhai robotgépben dolgozzuk morzsásra. Adjuk hozzá a cukrot, gyorsan keverjük össze, aztán a tojást 1 evőkanál vízzel együtt. Keverjük addig, míg a tészta összeáll.

2. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát akkorára, hogy kibélelhessünk vele egy 28 cm-es, kivehető aljú piteformát. A tészta ehhez bőven elég lesz. A tészta alját szurkáljuk meg villával.

3. Ezután a tölteléket készítsük el (a robotgép keverőtálját nem szükséges elmosni közben). Keverjük habosra a vajat a cukorral, aztán adjuk hozzá a tojásokat, majd az őrölt mandulát.

4. Először a mincemeat-et kenjük vékony rétegben a tésztára, majd kanalazzuk rá a mandulás krémet. Tegyük az előmelegített tepsire a piteformát, és süssük 40-50 percen át, míg a tészta ropogósra és aranybarnára sül.

5. Végül készítsük el a mázat.
Keverjük össze a porcukrot és a citromlevet, adjunk hozzá annyi vizet, hogy folyós legyen. Kenjük szét a sütemény tetején, és szórjuk rá a mandulapelyhet. Tegyük vissza a sütőbe körülbelül 5 percre. Hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.

 

Copyright 2021 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva
Áraink az áfát tartalmazzák!

Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!

Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.
Tovább a megrendeléshez