FB pixel
Kategóriák

Mandulás pite, rumos - fűszeres aszalt gyümölcsös töltelékkel

Elkészítési idő: 45 perc  
Sütési idő: 50 perc
Nehézségi szint: Könnyű  

A mandulás pite elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 190 fok, légkeveréses: 170 fok, gáz: 5-ös fokozat), és tegyünk be egy nagy tepsit, hogy felforrósodjon.
  2. Először a tésztát készítsük el. Kézzel morzsoljuk össze a lisztet a vajjal, vagy késes betétű konyhai robotgépben dolgozzuk morzsásra. Adjuk hozzá a cukrot, gyorsan keverjük össze, aztán a tojást 1 evőkanál vízzel együtt. Keverjük addig, míg a tészta összeáll.
  3. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát akkorára, hogy kibélelhessünk vele egy 28 cm-es, kivehető aljú piteformát. A tészta ehhez bőven elég lesz. A tészta alját szurkáljuk meg villával.
  4. Ezután a tölteléket készítsük el (a robotgép keverőtálját nem szükséges elmosni közben). Keverjük habosra a vajat a cukorral, aztán adjuk hozzá a tojásokat, majd az őrölt mandulát.
  5. Először a mincemeat-et (a receptet ITT találod) kenjük vékony rétegben a tésztára, majd kanalazzuk rá a mandulás krémet. Tegyük az előmelegített tepsire a piteformát, és süssük 40-50 percen át, míg a tészta ropogósra és aranybarnára sül.
  6. Végül készítsük el a mázat. Keverjük össze a porcukrot és a citromlevet, adjunk hozzá annyi vizet, hogy folyós legyen. Kenjük szét a sütemény tetején, és szórjuk rá a mandulapelyhet. Tegyük vissza a sütőbe körülbelül 5 percre. Hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók a tésztához:

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
890Ft
890 Ft/db
Egységár: 1780 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / kg
5800Ft
5800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
5800Ft
5800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +